Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sadam Magomedov (Foto: Sportal)
i

Sadam Magomedov (Foto: Sportal)

Srbija ne zna za poraz u olimpijskim kvalifikacijama: Magomedov uzdrmao Nemca i trijumfovao

Petar Lazić - Vest objavljena: 22:44 - 07.03.2024

Dok se neke reprezentacije već polako pakuju i napuštaju Busto Arsicio, nacionalni tim Srbije je na olimpijskim igrama imao još jedan stoprocentni dan. Posle Sare Ćirković i Alekseja Šendrika, Sadam Magomedov je ostvario pobedu.

Majstorski je posao odradio Sadam Magomedov, od ujednačene prve runde, koju je dobio, do zamalo nokauta i sudijskog brojanja Tajronu Kofiju Amou iz Nemačke.

Kofi je bolje otvorio meč, bio je agresivniji, a Magomedov iz kontre čekao priliku i uzvraćao. Veliki deo posla je tako odradio, osvojio je rundu, a nemački bokser je bio istrošenih baterija.

Osetilo se to već u drugoj rundi, pogotovo u trećoj. Magomedov je tokom drugog dela meča pokazao raznovrsnost, mešao je udarce i bilo je jasno da je Nemac u podređenoj poziciji. Kofi više nije napadao, išao je nazad i bez taktike pokušavao da ugrozi Sadama Magomedova. Odlična kombinacija Rusa koji boksuje pod srpskom zastavom, desni prednji direkt, pa levi kroše i najavljen kraj Nemca.

U poslednjoj rundi je Magomedov bio sjajan, najbolji. Zamalo se to završilo nokautom, ali je Tajron Kofi Amo uspeo da "preživi".

Ranije u četvrtak je Sara Ćirković porazila Roman Mulai iz Francuske, a onda na startu večernje sesije Aleksej Šendrik ostvario pobedu protiv Grka Stelijosa Kirsanidisa.

Sadam Magomedov je sada na dve pobede do plasmana na Olimpijske igre, ali i pomenuti Šendrik, kao i Dušan Veletić. U konkurenciji dama su u Busto Arsiciju Sara Ćirković i Nina Radovanović upisale po pobedu, dok će Milena Matović prvi meč imati u petak.

Srpska boks reprezentacija je četvrti dan zaredom stoprocentna na olimpijskim kvalifikacijama, jedini poraz bio je prvog dana takmičenja kada je učešće završila Anđela Branković.

Pročitajte i:

Srpski sportisti na Olimpijskim igrama 2024. (Ilustracija: Studio Origami; Foto: Laurie Dieffembacq / Kristof Van Accom / Zuma Press / Mariano Garcia / Alamy / Profimedia / Starsport / FIVB / FIBA)
10 40
OI 2024

10:40 - 11.05.2024

Srbija trenutno ima 84 putnika za Pariz, među njima nije Đoković: Sve što treba da znate o našim predstavnicima na Olimpijskim igrama

Olimpijske igre počinju 26. jula i trajaće do 11. avgusta, a Srbija već ima 84 putnika za Pariz. Streljaštvo, atletika, odbojkašice, basketaši, košarkašice, košarkaši, vaterpolisti... Svi oni su izborili vize, pred mnogima je prilika da učine isto, a Sportal je na jednom mestu popisao sve one koji su osigurali mesto na Igrama.

Video: Sjajan gest srpskog boksera na kvalifikacijama za OI, zbog Hrvata

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Aleksandar Kocić i Dalibor Škorić, FOTO: Sportal
20 00
Fudbal

20:00 - 13.05.2024

video Teška priča #06: Koji stranci su višak u Zvezdi i koga će Piksi na crtu u Nemačkoj

Gosti šeste epizode Sportalovog podkasta „Teška priča” bili su bivši fudbaleri Crvene zvezde Aleksadnar Kocić i Dalibor Škorić. Nekadašnji asovi crveno-belih govorili su o aktuelnom momentu u Ljutice Bogdana te učinku igrača koji su doneli odbranu trona, ali i onom što očekuje reprezentaciju Srbije na EURO 2024 u Nemačkoj. Takođe, prisetili su se upečatljivih epizoda iz bogatih karijera koje su gradili kako u granicama domovina, tako i van istih, od Italije, do Kine. Uživajte.

Nikola Topić povreda, Detalj sa meča KK Crvena zvezda - Partizan (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)
22 10
ABA liga

22:10 - 13.05.2024

video Povredio se Nikola Topić!

Mladi plejmejker Crvene zvezde Nikola Topić doživeo je novu povredu i to u prvom finalnom meču ABA lige.

20 15
Superliga

20:15 - 13.05.2024

video Strašne makazice fudbalera Javora: Gol za TV špice!

Fantastičan gol smo videli već u sedmom minutu meča između Javora i Voždovca. Posle centaršuta Ilića sa desnog boka, loptu je u kaznenom prostoru primirio napadač Stjuart, a onda je zapravo sam sebi asistirao za maestralne "makazice" za veliko slavlje na stadionu kraj Moravice koje ipak nije dugo trajalo jer je Voždovac dvadeset minuta kasnije postavio konačnih 1:1,

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)