Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Aleksej Šendrik u Busto Arsiciju (Foto: Paris 2024 Boxing Unit)
i

Aleksej Šendrik u Busto Arsiciju (Foto: Paris 2024 Boxing Unit)

Zahuktava se u Busto Arsiciju, srpski bokseri blizu medalja

Petar Lazić - Vest objavljena: 08:55 - 07.03.2024

Zahuktava se u Busto Arsiciju na kvalifikacijama bokserki i boksera za Olimpijske igre. Srbija je u Italiju došla sa sedmoro predstavnika, na početku petog kvalifikacionog dana ih ima šestoro u igri za olimpijsku vizu.

Već dve pobede u kvalifikacijama ostvario je Dušan Veletić i tačno je na pola puta do Pariza. Prvo je bio bolji od Kristijana Salseda Kodacija, Kolumbijca kojem je za dlaku izmakao plasman na Igre preko Panameričkih igara, a onda i litvanskog boksera Jonasa Jazevičijusa. On će se za meč koji odlučuje o vizi boriti sa starim znancem, Hrvatom Lukom Pratljačićem.

Sem Veletića, pobede su u Italiji ostvarili Nina Radovanović i Aleksej Šendrik, po jednu. Prvog dana takmičenja je Radovanovićeva bila bolja od Gemini Čan Čing Man iz Hong Konga, a Šendrik od Ukrajinca Danila Zamorila. Jedina srpska reprezentativka koja je izgubila u Busto Arsiciju je Anđela Branković, sada podrška nacionalnom timu uz Nataliju Šadrinu. Ruskinja sa srpskim pasošem je uz reprezentaciju u Italiji mada je na Evropskim igrama u Krakovu prošle godine obezbedila učešće na Olimpijskim igrama.

Šendrik se u četvrtak vraća u ring, u večernjoj sesiji će boksovati protiv Grka Steliosa Kirsanidisa, a on je u prvoj rundi bio bolji od Ahmeda Tebaija iz Tunisa. Šendriku su za plasman na Igre potrebne još tri pobede u Italiji, kao i Sadamu Magomedovu koji u četvrtak uveče prvi put boksuje na turniru, protivnik je Nemac Tajron Kofi Amom.

Tri pobede za Olimpijske igre treba da ostvari i Sara Ćirković, najveći srpski bokserski talenat prvi meč imaće u jutarnjoj sesiji u četvrtak. Sara bi vizom za Pariz kompletirala seriju velikih uspeha pošto je krajem 2022. osvojila Svetsko prvenstvo za juniore, a onda krajem prošle i Evropsko prvenstvo za mlađe seniore.

Milena Matović će u Busto Arsiciju takođe pokušati da obezbedi plasman na najveće sportsko takmičenje, za šta su joj potrebne tri pobede.

Pročitajte i:

Sara Ćirković i Mirko Ždralo (Foto: Sportal/Aleksandar Dimitrijević)
10 00
OI 2024

10:00 - 04.03.2024

"Sigurni smo da će Sara otići na Olimpijske igre": Selektor Ždralo sa kvalifikacionog turnira - Spremni smo za ovo!

U Busto Arsiciju će sve do 11. marta Srbija preko bokserki i boksera pokušati da dođe do novih viza za Olimpijske igre, a jedna od najvećih uzdanica je Sara Ćirković koja turnir počinje u četvrtak, 7. marta. Sarin trener kroz celu karijeru, a sada i svih ostalih reprezentativki kao selektor, Mirko Ždralo je u intervjuu za Sportal izneo očekivanja pred prve od dve prilike da se izbore mesta na olimpijskom turniru u Parizu.

Srpski sportisti na Olimpijskim igrama 2024. (Ilustracija: Studio Origami; Foto: Laurie Dieffembacq / Kristof Van Accom / Zuma Press / Mariano Garcia / Alamy / Profimedia / Starsport / FIVB / FIBA)
12 00
OI 2024

12:00 - 28.04.2024

Srbija trenutno ima 83 putnika za Pariz, među njima nije Đoković: Sve što treba da znate o našim predstavnicima na Olimpijskim igrama

Olimpijske igre počinju 26. jula i trajaće do 11. avgusta, a Srbija već ima 83 putnika za Pariz. Streljaštvo, atletika, odbojkašice, basketaši, košarkašice, košarkaši, vaterpolisti... Svi oni su izborili vize, pred mnogima je prilika da učine isto, a Sportal je na jednom mestu popisao sve one koji su osigurali mesto na Igrama.

Muhamed Ali pred meč protiv Džoa Frejzera (John Shearer / LIFE)
11 24
Sportske vesti

11:24 - 29.02.2024

Boris tog dana nije poslušao šefa, a iz toga se izrodila jedna od najboljih priča 20. veka za koju je malo ko čuo. Glavni lik? Muhamed Ali

Ima jedna priča o Muhamedu Aliju koja je ostala u zapećku istorije, nestajući u moru ostalih Alijevih dostignuća. Zaboravili su je skoro svi, sem jednog čoveka, fotografa po imenu Boris Jaro. Tog ponedeljka, 19. januara 1981. godine, Jaro je slušajući radio na putu do posla u redakciji Los Anđeles Tajmsa čuo izveštaj o čoveku koji preti da će skočiti sa zgrade. Došao je na posao, prijavio to uredniku, koji (kao neretko mnogi urednici) kaže: Donesi mi nešto bolje danas.

Video: Veletić porazio Jazevičijusa u Busto Arsiciju

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Aleksandar Kahvić. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
22 19
Superliga

22:19 - 27.04.2024

video Železničar izvukao bod u 91. minutu

Fudbaleri Radničkog iz Niša su u sudijskoj nadoknadi golom Vanje Ilića uspeli da iščupaju bod u Pančevu protiv Železničara koji nije uspeo da sačuva prednost koju je golom doneo Aleksandar Kahvić. Pogledajte kako je izgledao meč.

Danil Medvedev / Foto: AL BELLO / Getty images / Profimedia
21 42
Tenis

21:42 - 27.04.2024

video Medvedev se izvukao protiv Arnaldija

Ruski teniser Danil Medvedev obezbedio je treće kolo Madrida, preokretom protiv Matea Arnaldija. Četvrti igrač sveta je slavio rezultatom 2:6, 6:4, 6:4, posle dva sata i tri minuta igre.

Nikola Srećković. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
21 35
Superliga

21:35 - 27.04.2024

video Novi Pazar "pokerom" kroz Surdulicu

Fudbaleri Novog Pazara opravdali su ulogu favorita protiv Radnika i bez većih problema slavili na tradicionalno teškom terenu u Surdulici u drugom kolu plej-auta Superlige Srbije - 4:1 (2:0).

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Miomir Kecmanović / Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia
23 43
Tenis

23:43 - 27.04.2024

Šteta... Rud razbio Kecmanovića

Srpski teniser Miomir Kecmanović zaustavljen je u drugom kolu Mastersa u Madridu, pošto je večeras poražen od Norvežanina Kaspera Ruda rezultatom 6:4, 6:1.