Почетна > Бизнис
Бизнис

Алек Болдвин ускоро на суђењу

Руководилац оружјем на сету филма „Рђа”, Хана Гутјерез-Рид, проглашена је кривом убиство из нехата сниматељке Халине Хачинс, коју је глумац Алек Болдвин директно усмртио након што је пуцао из пиштоља, за који тврди да је сматрао да је празан.
Фото: PrtSc/ABC News/YouTube

Њој сада прети затворска казна од 18 месеци, пише Би-Би-Си.

Поред тога, порота ју је прогласила невином по другој оптужници, за петљање са доказима.

Гутјерез-Рид током изрицања пресуде није показивала емоције а, како наводи Ројтерс, док су је из суднице одводила два полицајца, она је својој уплаканој мајци поручила да ће све бити у реду.

„Радујемо се што ће правосудни систем наставити да се стара да сви други који су одговорни за Халинину смрт морају да се суоче са правним последицама за своје поступке”, саопштила је породица настрадале сниматељке, назвавши пресуду „задовољавајућом”.

Болдвин се, такође, суочава са суђењем за убиство из нехата, а Би-Би-Си тврди да пресуда за Гутјерез-Рид, може да представља олакшавајућу околност за глумца који се изјаснио да није крив.

Његови адвокати сада могу да тврде да Болдвин није могао да предвиди да је у пиштољу на снимању било муниције, јер је то била одговорност оружара.

Суд у Новом Мексику је 19. јануара, поново покренуо кривични поступак против глумца, више од две године од инцидента, а девет месеци након што је првостепено оптужен за смрт Хачинс.

Претходне оптужбе против њега одбачене су прошлог априла када су тужиоци у Новом Мексику рекли да су изашле на видело нове информације које захтевају даљу истрагу и након што су тужиоци рекли да су се појавили нови докази из форензичких тестова о оружју коришћеном у пуцњави, преноси Танјуг.

Глумац се 31. јануара изјаснио да није крив и у његовом случају није заказан датум суђења, а према законима у Новом Мексику, уколико буде осуђен за убиство из нехата могао би да добије до 18 месеци затвора.

Инцидент се догодио у октобру 2021. године када је Болдвин вежбао пуцање из пиштоља, а он тврди да је мислио да у пиштољу нису прави меци.

Škoda: Pravićemo dizelaše dok kupci ne odluče drugačije

Преузмите андроид апликацију.