Vesti

0

Studentski centar Novi Sad: Lažirana istraživanja, studenti zadovoljni hranom u menzi

Izvor: Beta

Studentski centar Novi Sad: Lažirana istraživanja, studenti zadovoljni hranom u menzi

Izvor: Pixabay

Ustanova studentskog standarda "Studentski centar Novi Sad" saopštila je danas da su studenti Univerziteta u Novom Sadu zadovoljni kvalitetom hrane, a da su u javnost plasirana "lažirana istraživanja s političkom pozadinom".

Ta institucija "kao najobičniju montažu i neistinu" odbacila je te rezultate, kako tvrdi, "navodnog istraživanja o još navodnijem nezadovoljstvu" studenata kvalitetom hrane i higijene u studentskoj menzi, koje je u javnost plasirala studentska organizacija STAV.

"Prvo, istraživanje je apsolutni provizorijum koji vrvi od netačnih i kontradiktornih podataka. Drugo, STAV je sebe javno deklarisao kao organizaciju koja ima političke aspiracije i nesumnjivo je da njihove aktivnosti predstavljaju pokušaj politizacije krajnje nepolitičkog pitanja, kao što je ishrana studenata", naveo je Studentski centar.

Dodali su da ta organiyacija ima svoj zvanični sajt, Instagram profil i Službu studentskog standarda i da ne postoji nijedna zvanična žalba na kvalitet ishrane i na higijenu u restoranu Velike menze, zbog čega su ocenili da je istraživanje na koje se STAV poziva "najobičnija manipulacija, sačinjena od improvizovanih i najverovatnije izmišljenih podataka".

Podsećaju da usluge studentske menze koristi oko 10.000 studenata Univezriteta u Novom Sadu, a da se godišnje posluži 470 tona hrane: oko 80.000 kilograma svinjskog mesa, 10.000 kilograma junetine, 20.000 kilograma ribe, 25 tona piletine, 35 tona voća i 300.000 kilograma svežeg povrća.

Pre dva dana studenti neformalne organizacije STAV lepili su plakate u kampusu Univerziteta u Novom Sadu s porukama o lošem stanju u menzi, kada su došli u sukob sa pripadnikom Omladine Srpske napredne stranke.

Na plakatima su, kako su potvrdili agnciji Beta, naveli su podatke iz ankete o tome šta studenti misle o menzi u Novosadskom univerzitetu, u kojoj je učestvovalo 1.356 studenata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR