Kultura

Utorak, 05.03.2024.

11:14

Popularni film razočarao glumce: Izbrisane scene i izbačeni likovi

Blokbaster "Dina: Drugi deo" traje gotovo tri sata, ali film bi bio još duži da su uključene sve izbrisane scene.

Izvor: index.hr

Popularni film razočarao glumce: Izbrisane scene i izbačeni likovi
Foto: Profimedia

Međutim, reditelj Denis Vilnev nedavno je otkrio da izbrisane scene neće biti dostupne javnosti, piše Holivud reporter (The Hollywood Reporter).

"Verujem da sve što nije u filmu ne postoji", izjavio je on u intervjuu za Collider.

"Ponekad izbacujem scene i govorim sebi: 'Ne mogu da verujem da ću izbaciti ovo.' Osećam se kao samuraj koji sebi reže utrobu. To je bolno", rekao je Vilnev.

Vilnev je razočaran zato što je iz filma izbacio glumca Stivena Makinlija Hendersona. Glumac je trebalo da se pojavi i u drugom delu, ali njegove scene su izbrisane.

"Jedna od najbolnijih odluka bilo mi je izbacivanje Havata. On je lik kojeg apsolutno volim, ali odmah na početku sam odlučio da je ovo adaptacija o Bene Geseritu. To znači da Mentati nisu prisutni koliko bi trebalo da budu, ali takva je priroda adaptacije", rekao je reditelj.

Još jedan glumac čije su scene izbrisane jeste Tim Blejk Nelson, za kojeg mnogi veruju da je u filmu trebalo da igra Hasimira Fenringa, savetnika cara Šadama IV.

"Mislim da ne smem da kažem o kojoj se sceni radi. Denis može da priča o tome ako želi. Odlično sam se proveo snimajući tu scenu, a onda je Denis trebalo da je izbriše jer je verovao da je film predugačak. Slomljen sam zbog toga, ali ne zameram mu. Svidelo mi se iskustvo i jedva čekam ponovo da sarađujem s njim, što definitivno planiram da učinim", izjavio je Nelson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: