Ekonomija

0

Momirović: U Srbiji radi više od 800 austrijskih kompanija

Izvor: Beta

Momirović: U Srbiji radi više od 800 austrijskih kompanija

Izvor: N1

U Srbiji je danas aktivno više od 800 kompanija koje su osnovale pravna i fizička lica iz Austrije, a za poslednjih četrnaest godina Austrija je investirala u Srbiju oko 3,2 milijarde evra i otvorila više od 22.000 radnih mesta, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon otvaranja nove fabrike kompanije "Schiebel Antriebstechnik GmbH" u Jagodini.

"Austrija je bitan privredni partner Srbije – među petnaest najvažnijih partnera u trgovini robom, deset najvažnijih kada govorimo o trgovini uslugama i treći najveći partner u ukupnim stranim investicijama. Svi znamo šta znači za jednu državu kada austrijske kompanije u njoj otvaraju svoja predstavništva i proizvodne kapacitete, jer osim prihoda i novih radnih mesta donose i nove tehnologije i znanja, inovacije i dobru poslovnu praksu", rekao je Momirović, objavilo je ministarstvo.

Naveo je i da je ekonomska politika koju vodi Vlada Srbije dovela do toga da je Srbija danas apsolutni lider u ovom delu Evrope, kada je reč o prilivu stranih direktnih investicija koje su u 2023. godini iznosile više od 4,5 milijardi evra, dva odsto više nego godinu pre.

Momirović je istakao da je podrška privatnom sektoru prioritet ekonomske politike Vlade, a "najvažniji cilj su nove fabrike i nova radna mesta".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR