U Vršcu uručeno 45 boračkih legitimacija

VRŠAC – Grad Vršac, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, organizovao je, danas, u Velikoj sali Gradske kuće, svečano uručenje boračkih legitimacija za 45 boraca.

U ime Grada Vršca, prisustvovala je Maja Ristić Lažetić, član Gradskog veća za socijalna pitanja, koja je istakla da borci koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju uručenju, mogu svoje boračke legitimacije da preuzmu, uz ličnu kartu, u Službi za boračko- invalidsku zaštitu, Gradske uprave Vršac.

„Grad Vršac, Odlukom veća, definisao je uslove za ostvarivanje povlastica onima koji su ostvarili status borca. Povlastice koje mogu ostvariti su: besplatni udžbenici za decu boraca, besplatne ulaznice za Gradski muzej, besplatna članarina za borce i decu boraca, besplatne karte za pozorišne predstave, besplatne propusnice za gradski bazen za decu boraca. Pored toga, Grad Vršac izdvaja sredstva za finansiranje programskih aktivnosti udruženja iz oblasti socijalno- zdravstvene zaštite u okviru kojih funkcionišu udruženja boraca. Grad redovno organizuje manifestacije, tribine, svečane akademije, obeležava značajne datume odavanjem počasti i polaže vence u čast poginulim borcima“, izjavila je Ristić Lažetić.

Nakon uručenja, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sanja Lakić, porazgovarala je sa borcima o njihovim potrebama, predlozima i sugestijama u cilju daljeg unapredjenja njihovog položaja i statusa.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.