Tenis

Alkaras dobio i Nadala

Alkaras dobio i Nadala
Foto: Tanjug/AP | Alkaras dobio i Nadala

Španski teniser Karlos Alkaras savladao je svog sunarodnika Rafaela Nadala u egzibicionom meču igranom u Las Vegasu.

Drugi reket svijeta je poslije pobjede nad Novakom Đokovićem u Rijadu krajem prošle godine, uspio i Rafu da savlada rezultatom 3:6, 6:4, 14:12 u meču koji je trajao dva sata.

Meč se igrao u "Michelob Ultra Areni", a pošto je pokrovitelj "Netfliks", ovaj meč je nosio naziv "Netfliks Slem".

To je bio prvi meč Nadala još od turnira u Brizbejnu protiv Džordana Tompsona kada se povrijedio, a pred duel je izjavio da je sve bliže odluci da mu ova sezona bude poslednja.

"Za mene je prioritet da zdrav napustim Indijan Vels. Zatim slijedi sezona na šljaci, koja može i ne mora da mi bude posljednja – nisam odlučio 100 posto, ali ide ka tome da je posljednja", rekao je Nadal.

Međutim, u prvom setu je izgledao kao sve, osim teniser koji je pred penzijom. Izgledao je dominantno u odnosu na 17 godina mlađeg kolegu i bez problema osvojio prvi set.

Opustio se Alkaras u nastavku, izjednačio u setovima i tako odveo meč u treći koji se igrao do deset osvojenih poena, U njemu je Nadal imao 7:5, ali je tu prednost ispustio i potom izgubio.

Vidjećemo i da li će njih dvojica imati priliku da zaigraju u zvaničnom meču i to možda baš na predstojećem Indijan Velsu koji startuje 6. marta.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije