03. mart  2024. 20.00  →  21.48 | Izvor: Tanjug

Poraz rukometašica Srbije u Podgorici, hrvatske sudije "odvele" Crnu Goru na EP

PODGORICA -

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je večeras na gostovanju Crnoj Gori 26:25 (14:14) u utakmici četvrtog kola Grupe 6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srpkinje su, baš kao i pre nekoliko dana u Zrenjaninu, odigrale sjajan meč, a poražene su pre svega zahvaljujući sudijama iz Hrvatske (Davor i Zoran Lončar), koji su u finišu dosudili "neverovatan faul" Jovani Jovović u napadu.

rukomet,, zenska, reprezentacija

Jovović, Sanja Radosavljević i Anđela Janjušević postigle su po pet golova za Srbiju, dok je Tatjana Brnović bila najefikasnije kod Crne Gore sa sedam pogodaka.

U drugom meču grupe Turska je ubedljivo savladala Bugarsku 38:13.

Na tabeli vodi Crna Gora sa maksimalnih osam bodova i obezbedila je plasman na EP, Turska ima pet, Srbija tri, dok je Bugarska bez bodova.

Srbija će početkom aprila prvo gostovati Bugarskoj, a zatim dočekati Tursku.

Plasman na EP obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Evropsko prvenstvo biće održano od 28. novembra do 15. decembra 2024. godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Bregar: Ponosan sam jer smo bili konkurentni do samog kraja

Tužno je što smo bez bodova iz dve utakmice, a gol razlika "minus dva". Sa druge strane, ponosan sam na to kakav su otpor devojke pružile jer pitanje je bilo posle uvodnog spektakla koji su priredili navijači, koliko će dugo izdržati, a one su bile konkuretne do samog kraja", rekao je selektor rukometašica Srbije Uroš Pregar posle poraza od Crne Gore u Podgorici (26:25).

Srbija je prethodno, tri dana ranije u Zrenjaninu, u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena od istog rivala 31:30, a večeras je prema opštim ocenama oštećena u poslednjem napadu.

:Vratio bih se na trenutak u Zrenjanin i istakao bih da mi se u obe utakmice izuzetno doapala fer i sportska atmosfera navijača Crbije i Crne Gore. Srbija je odigrala dva fenomenalna meča. Nemamo to iskustvo koje ima Crna Gora, nemamo puno igračica koje igraju Ligu šampiona ili klub iz Srbije sa zapaženijim nastupom u Evropi", rekao je Bregar.

Srpska reprezentativka Jovana Jovović rekla je da uprkos porazima ima zbog čega da bude zadovoljna.

"Malo ko je očekivao pre ova dva susreta da možemo da odigramo ovako kvalitetno. Mi smo verovale, ali smo znale u kakvom sastavu nastupa Crna Gora. Znale smo da će iskustvo igranja ovakvih utakmica i velikih prvenstava biti njihov adut. Nakon svega ponosna sam na svoje saigračice jer nije bilo lako izdržati ovaj pritisak, a biti tako blizu bodova u ove dve utakmice", rekla je Jovović.

Tagovi