Fanfara Turturika iz Mesića proslavila 90 godina rada

VRŠAC – U atmosferi ispunjenoj radošću i emocijama, zajednica iz Mesića je proslavila poseban trenutak: 90 godina od osnivanja fanfare „Turturika“. Ova emblematska fanfara postala je ne samo integralni deo lokalne tradicije i ponos Mesića, već i simbol muzike i kulture iz regiona.

Tokom decenija, članovi fanfare „Turturika“ su osvajali publliku sa izuzetnim izvedbama i učestvovali na brojnim lokalnim, nacionalnim i međunarodnim događajima. Od religioznih obreda i lokalnih praznika do parada i koncerata fanfara je ostavila svoj otisak na život zajednice i donela radost u srca svih koji su imali privilegiju da slušaju njihovu očaravajuću muziku.

Ovaj jubilej predstavlja ne samo proslavu prošlih postignuća, već i priliku da se sa nadom i entuzijazmom pogleda u budućnost. Fanfara „Turturika“ nastavlja da nosi svoju tradiciju, inspirišući i obrazujući nove generacije muzičara, održavajući kulturno nasleđe u Mesiću i šire.

U ovom posebnom danu, zajednica iz Mesica izražava svoju zahvalnost svima koji su doprineli uspehu i dugovečnosti fanfare „Turturika“. Sa sigurnošću, ova proslava ostaće u sećanju kao trenutak velikog ponosa i radosti. Onovana daleke 1934 godine, pod vođstvom Todora Petroanje – Cica, već 90 godina bez prestanka, “Turturika” je kulturni stub Mesića i rumunske zajednice.

Povodom obeležavanja, članovi fanfare su pripremili jednu proslavu za sve aktiviste i meštane sela. U ime Grada, događaju su prisustvovali članovi Gradskog veća, dr Trajan Kačina i Slaviša Maksimović, koji su poželeli aktivistima srećan jubilej i puno aktivnosti i uspeha u daljem radu.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.