Sport

0

Crvena zvezda ponovo poražena u Minhenu

Autor: S.V.

Izvor: Sport klub

Crvena zvezda ponovo poražena u Minhenu

Izvor: (BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 27. kolu Evrolige na gostovanju Bajernu u Minhenu 74:66.

Zvezda je odlično počela meč u BMW Parku. Odlična odbrana, brz napad, a posebno se isticao Dževonte Smart i crveno-beli su poveli 11:4. Posle tajm-auta Pabla Lasa nastavili su gosti sa odličnom igrom i došli do 19:10.

Nažalost, to je bilo sve od košarkaša Zvezde za jedan priličan vremenski period. Već do kraja četvrtine Bajern serijom 10-0 dolazi do preokreta – 20:19. A onda u drugom poluvremenu prava antipropaganda igre u napadu. I to na obe strane. Na kraju rezultat 12:8 za Bajern i Bavarci su vodili na poluvremenu 32:27.

Crvena zvezda ni na početku drugog poluvremena nije uspevala da uhvati napadački ritam. Za prva četiri minuta postigla je samo dva poena, a Bajern je započeo treću četvrtinu sa dve trojke, Bukera i Lučića preko ruku čuvara, za 40:29.

Prvi nalet Zvezde, u kojem je pokazala da je još u životu u Minhenu, bila je serija 6-0 i prilazak na 40:35. Taj nalet Bajern je odbio i na 40 sekundi do kraja treće četvrtine ponovo pobegao na dvocifreni plus – 53:43.

Ipak, čudesnom trojkom Adam Hanga je započeo jednu, još ozbiljnu seriju. Sa tom trojkom, trojkom Tobija na startu četvrte četvrtine i odličnim prodorom Nedovića Zvezda je došla na samo dva poena zaostatka – 53:51. Međutim, Bajern je i na to imao spreman odgovor i serijom 6-1 otišao na 59:52. Time je Bajern praktično ubio i poslednju nadu crveno-belih da mogu do preokreta i pobede. Ovako, Minhen ostaje uklet grad za Zvezdu, koja u Bavarskoj u Evroligi nije slavila od 2015.

Kod pobednika Buker je bio najistaknutiji sa 22 poena, dok je Serž Ibaka meč završio sa 12 poena (6/7 iz igre) i osam skokova. Vladimir Lučić je zabeležio po pet poena i skokova uz dve asistencije. Na drugoj strani Džavonte Smart je postigao 13, Bolomboj 11 poena uz devet skokova, a dvocifreni je još bio Nedović sa 10 poena.

 

Zvezda naredni meč u Evroligi igra takođe na gostovanju u četvrtak protiv Monaka.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR