Banja Luka

KUD "Potkozarje": Zahvalnica Driniću za podršku čuvarima tradicije

KUD "Potkozarje": Zahvalnica Driniću za podršku čuvarima tradicije
Foto: Ustupljena fotografija | KUD "Potkozarje": Zahvalnica Driniću za podršku čuvarima tradicije

BANJALUKA - Članovi KUD-a "Potkozarje" uručili su zahvalnicu poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojši Driniću za, kako su naveli, nesebičnu podršku čuvarima izvorne narodne pjesme i igre, te bogate tradicije ovog kraja.

"Osjećanje zahvalnosti je obostrano. Djeca koja u živopisnim nošnjama pažljivo sakupljaju, čuvaju i promovišu nematerijalno kulturno nasljeđe srpskog naroda, su blago koje svi trebamo da njegujemo. Njihova misija zaslužuje svako poštovanje",  istakao je Drinić.

On je najavio nastavak saradnje i razvijanje prijateljskih odnosa sa stanovnicima ovog naselja u narednom periodu.

"Nakon što smo izgradili scenu na otvorenom u Piskavici, nastavili smo sa novim aktivnostima u Potkozarju. Zdušno podržavamo narod ovog kraja, pomogli smo  organizaciju godišnjeg korcerta članova KUD-a "Potkozarje", podržavaćemo ih i ubuduće", rekao je Drinić.  Tradicionalna kulturno - sportska manifestacija "Zimsko prelo" u Gornjoj Piskavici, nedavno je proslavila 20. rođendan  na novoj bini koja je poklon grada Banjaluke.

"Koliko su nam naša sela važna govore i podaci da smo u proteklom periodu samo u MZ Piskavica uložili gotovo dva miliona maraka. Naša djela su uvijek više od riječi", poručio je tada gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije