Vučić: Izuzetno cenimo prijateljstvo sa CAR

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija izuzetno ceni prijateljstvo sa Centralnoafričkom republikom i da su odnosi od prioritetnog značaja, kao i da će dati sve od sebe da razvija dubinu različitih odnosa sa CAR i drugim afričkim zemljama.

„Ponosimo se nasleđem sa afričkim kontinentom, prve međudržavne sporazume smo napravili 1968. i 1972. godine“, rekao je on nakon sastanka sa predsednikom CAR u Beogradu.
On je istakao da je sada vreme da se ti sporazumi obnavljaju, ali pre svega da delima pokažemo da možemo da radimo.

Srbija i CAR potpisale četiri sporazuma o saradnji u prisutvu Vučića i Tuadera

Srbija i Centralnoafrička Republika potpisale su danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika CAR Fostena Arkanža Tuaderu četiri sporazuma o međusobnoj saradnji.
Okvirni sporazum o saradnji između Vlade republike Srbije i Vlade CAR u ime Srbije potpisao je prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa koleginicom ministarkom spoljnih poslova, frankofonije i dijaspore CAR Silvi Baipo Temon.
Sporazum o osnivanju mešovite komisije između Srbije i CAR potpisao je takođe ministar Dačić sa koleginicom Temon.
Sporazum o saradnji između Vlade Srbije i Vlade CAR u oblasti odbrane potpisao je potpredsednik vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministar nacionalne odbrane i rekonstrukcije vojske CAR Klod Ramo Biro.
Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade CAR koji se odnosi na sprovođenje saradnje u oblastima geologije, rudarstva i naftnog sektroa potpisali su ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović i ministar rudarstva i geologije CAR Rufen Benam Beltungu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.