Porodilja preminula nakon carskog reza u Leskovcu, beba je dobro

Pacijentkinja D.L. (31) koja je carskim rezom porođena u Opštoj bolnici u Leskovcu 27. februara, preminula je u Unverzitetskom kliničkom centru u Nišu jutros u 6.50 časova, potvrdili su u toj ustanovi
Porodilja preminula nakon carskog reza u Leskovcu, beba je dobro
Foto: Pixabay
Žena je u utorak carskim rezom donela na svet zdravu bebu, a porođena je u Opštoj bolnici Leskovac.
 
Preminula je zbog sumnje na krvarenje u trbuhu, potvrđeno je agenciji Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.
"Pacijentkinja je 28. februara u 15.35 časova primljena na Kliniku za ginekologiju Niš zbog sumnje na krvarenje u trbuhu. Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju", kazali su niškom UKC.
Prema rečima lekara te ustanove, nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda pacijentkinja je prebačena u jedinicu intezivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo, gde su joj urađene laboratorijske analize, reanimirana je i pripremljena za hitan hiruški zahvat.
 
"Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je preminula u jutarnjim satima", kazali su UKC Niš.
 
Prema nezvaničnim informacijama D.L. pre porođaja nije imala zdravstvene probleme i u leskovačkom porodilištu rodila je zdravu bebu.
  • Anonymous

    01.03.2024 12:01
    Vidim ministarka se ne oglasava. Da je nisu kidnapovali vanzemaljci? Nema te analize koju ona moze da pokaze a u koju cu poverovati . Carski rez je rutinska operacija, i svako ko to dozivljava drugacije verovatno ne zna da je uradi odn. da odredi momenat da li i kada treba da je radi. Obe navedene situacije su odgovornost lekara odn. ukazuju na lekarsku gresku.
    Ajd bas da uporedimo smrtnost od carskog reza sa drugim operacijama slicnog tipa.. na primer histeroktomija. Koliko carskih rezova ima godisnje u srbiji, i koliko od njih je sa fatalnim ishodom. i isto to za histerektomiju... Pa da vidimo
  • Ivana

    01.03.2024 08:14
    Nazalost, komplikacije carskog reza se desavaju. I uvek su se desavale. To ne znaci odmah da je lekar bio nestrucan. Krvarenja kod porodilja mogu da budu izuzetno teska za zaustavljanje i da je na klinici u Americi da se ovako zavrsi. Zato i jeste preporuka ginekologa da se carski rez radi samo onda kada postoje jasne indikacije.
    Uvek su zene umirale na porodjaju,pa i deca, cak mnogo vise nego danas, samo sto se nije pricalo.
    Mnogo je divnih, strucnih i posvecenih ginekologa. Zao mi je sto zene gube poverenje u zdravstveni sistem zbog pojedinaca, kao sto je dr iz Mitrovice.
  • Radojka

    29.02.2024 21:26
    Prvo nikakve veze nemaju stranke sa strukom i medicinskim doktrinama
    U ovakvoj nesreći je odvratno umetati politiku. Pravo je pitanje posle dogadjaja u bolnici Sr. Mitrovica gde je zamerka ZASTO NIJE URADJEN CARSKI REZ,zasto je ovde uopste radjen carski rez?? Ogroman broj zena ne zeli porodjaj priridnim pute.,niti da iskusi visesatne tridove pa dogovaraju carske tezove UNAPRED!!!
    E tu je sad problem kad zdraba zena ide na ozbiljnu operaciju!!! A sad i pogotovo se to radi posle Mitrovice. Carski rez ima indikacije kada je potreban,sve ostalo je evo.opasno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.