Ekološki front o crkvi kod Štranda: 'Oće moći u kupaćem?

Ekološki front Novi Sad reagovao je na plan da se pored Štranda gradi crkva.
Ekološki front o crkvi kod Štranda: 'Oće moći u kupaćem?
Foto: 021.rs
Ova odluka naći će se pred odbornicima Skupštine grada na sledećoj sednici, a plan obuhvata deo od nasipa, uz glavni pristup Štrandu, do preseka sa Fruškogorskom ulicom.
 
Uz glavno novosadsko kupalište, pored parkinga, urbanisti planiraju da grade verski objekat, a oko njega bi trebalo da bude zelena površina.

Ekološki front Novi Sad je još u novembru postavio pitanje da li Liman dobija crkvu, navodeći da se čeka Skupština grada kako bi se "ozvaničila i najnovija izgradnja u novosadskom priobalju", poručujući i kako direktoru "Urbanizma" Dušanu Miladinoviću ponestaje podrške među zaposlenika, posebno među planerima za Liman.

"Pred novosadske odbornike, pre lokalnih izbora, naći će se predlog odluke o izradi PGR-a za ovo područje. Kako kažu, 'cilj izrade plana je povećanje broja verskih objekata na teritoriji Novog Sada i zelenih površina u svrhu stvaranja što većeg broja zelenih oaza'. Da li su urbanisti pri sebi? Da li mogu da objasne kako izgradnja objekta povećava zelene površine? Da li će Miladinović i za ovaj plan da bude odgovoran?", navodi se u objavi Ekološkog fronta koju su naslovili sa "Oće moći u kupaćem?"

Dodajmo i da je Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove donela je, po mišljenju Uprave za zaštitu životne sredine, rešenje po kom se studija procene uticaja na životnu sredinu ocenjuje kao nepotrebna. 

  • Bojan

    29.02.2024 23:37
    @Bane

    Ne razumeš ti u potpunosti o čemu se ovde radi. Vlast čak ni crkvi koja je je povlašćena u vraćanju imovine neće da vrati sve šta im pripada, pa prebijaju dugove uvaljujući im ovakve parcele po gradskim kvartovima da grade crkve gde im mesto nije. To su probali u Stepinom naselju pa je izbio skandal kad su ih građani oterali, a oteraćemo ih i odavde.
  • Bane

    29.02.2024 07:32
    Popovi imaju dovoljno
    Nama trebaju parkovi i parkinzi. Ti popovi svi redom voze besna kola , drzava im vratila zemlje i zemlje , objekte. Neka na toj zemlji zidaju , za svoje pare , sta god hoce.
  • lala

    28.02.2024 20:37
    Gradimo skole,bolnice,vrtice, objekte kulture,a ne crkve i dzamije.Pa zar ovakvu lokaciju treba dati nekom ko zaglupljuje narod kojekavim besmislenim dogmama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti