Vesti

0

Stefanović: Predstavnici EU svesni izborne prevare koja se desila u Srbiji

Izvor: Beta

Stefanović: Predstavnici EU svesni izborne prevare koja se desila u Srbiji

Izvor: N1

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas, nakon sastanaka koji su vođeni u Briselu, da su predstavnici EU "svesni izborne prevare koja se desila u Srbiji".

"Naši sagovornici u Evropskoj komisiji, Savetu Evropske unije i u belgijskom ministarstvu spoljnih poslova koji sada predsedavaju Evropskom unijom su upoznati sa brojnim elementima izborne prevare i već je zapravo počeo proces utvrđivanja činjenica o izbornoj krađi, a u njega su uključeni razni međunarodni faktori", naveo je Stefanović.

On je dodao da će se međunarodni pritisak na predstavnike vlasti u Srbiji nastaviti i da on očekuje da će izveštaji međunarodnih misija potvrditi da je bilo  zloupotreba i krađe izbora održanih 17. decembra i ocenio da nema nastavka evropskog puta za Srbiju ukoliko se ne primene preporuke misije ODIHR i OEBS.

Delegacija izborne liste Srbija protiv nasilja u ponedeljak je otputovala u Brisel gde se sastala sa evropskim zvaničnicima, a Stefanović je ranije najavio da će posle tih razgovora otići u Pariz gde je planirano da razgovaraju sa predstavnicima francuskog Ministarstva spoljnih poslova i predsednika Emanuela Makrona, koji su zaduženi za evropska pitanja i pitanja Balkana.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR