27. februar  2024. 11.05  →  11.20 | Izvor: Tanjug

Dačić naredne nedelje na konsultacijama kod Vučića o novom premijeru

BEOGRAD -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je saopštio da će koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije naredne nedelje ići na konsultacije o novom premijeru kod predsednika Aleksandra Vučića, kao i da SPS teži nastavku saradnje sa Srpskom naprednom strankom.

"U tom pogledu smo ponosni na sve dobre rezultate ostvarene u prethodnom periodu", rekao je Dačić za tv Prva.

dacic,rim

Kada se radi o Beogradu on je rekao da nisu u poziciji da imaju većinu i da će videti kako će se završiti.

"Nama slede lokalni izbori, mkada će oni biti mislim da će biti u junu, a ako u beogradu ne bude većine ići će se na nove izbore, u terminu predviđenom zakonu. Šteta je da se ne konstituiše vlast", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, radiće se na jačanju stranke, kao i saradnji sa SNS.

"Razgovaraće se o zajedničkoj odbornoj listi na lokalnim izborima", rekao je Dačić.

Srbije ne može da ima negativan odnos s Rusijom i Kinom, a da očekuje podršku

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd ne vodi politiku ni pod čijim uticajem, kao i da Srbija ne može da ima negativan odnos prema Rusiji i Kini, a da očekuje njihovu podršku u međunardonim institucijama.

Dačić je za TV Prva istakao da "Srbija vodi samostalnu i suverenu spoljnu politiku" koja je u skladu sa njenim unutrašnjim interesima u cilju očuvanja teritorijalnog integriteta i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je povodom komentara hrvatskih zvaničnika u vezi sa spoljnom politikom Srbije, rekao da takva retorika zvaničnog Zagreba nije zbog izbora u toj zemlji, već je to "atmosfera već godinama koja oslikava mišljenje hrvatskih zvaničnika da je Srbija "drugi svet".

Srodne vesti