Cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule sa pruge kod Rume, oglasilo se preduzeće "Srbija kargo"

Četiri cisterne u kojima je bila forsforna kiselina iskliznule su iz šina jutros kod Rume.
Cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule sa pruge kod Rume, oglasilo se preduzeće "Srbija kargo"
Foto: 021.rs
Preduzeće "Srbija kargo" potvrdilo je da je u stanici Ruma došlo do iskliznuća četiri vagon cisterne sa fosfornom kiselinom i naglasilo da nema curenja, prevrtanja cisterni, ni opasnosti po ljude i životnu sredinu.
"Dana 26. februara u 7 časova, u stanici Ruma, na ulaznoj skretnici koja vodi na 14. kolosek, došlo je do iskliznuća četiri vagon cisterne, tovarene fosfornom kiselinom. Prilikom ovog vanrednog događaja nije bilo curenja, prevrtanja, niti isparenja i nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu. Iskliznule su druga, treća, četvrta i peta vagon cisterna od lokomotive, od kojih su dve isklizle sa dve osovine, a preostale dve sa četiri osovine", navodi se u saopštenju.
Precizira se da je teretna kompozicija u svom sastavu imala 12 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir i saobraćala je iz Prahova za Šabac.
 
"Na lice mesta su izašle ekipe MUP-a, vatrogasno spasilačke ekipe, kao i Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Кarga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta", dodaje se u saopštenju.
  • Izvidjac Futog

    26.02.2024 14:23
    Dobro je
    Dobro je sto nezgoda nije gora.Sto nema curenja kiseline iz cisterne.Takve stvari se desavaju svuda u svetu.E sad sto mi se čini da su takve pojave u zadnje vreme učestale.Razlog može biti nemar i javasluk ili nečija svesna namera odnosno sabotaža.Kako god treba malo više povećati budnost i još više opremiti i ojacati sluzbe koji se bave takvim problemima.Policiju i vatrogasno spasilačke jedinice.Mislim da bi to bilo razumno i nek košta šta košta.Ljudski životi su naj važniji i naj skuplji.
  • Đorđe

    26.02.2024 13:52
    nije šala
    100℅ je tako! Meni drugar iz PU potvrdio!
  • mart

    26.02.2024 11:46
    ?
    Ko ovo namerno radi po Srbiji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina