Edukacija za đake i roditelje u Pančevu o bezbednosti dece na društvenim mrežama

PANČEVO – Predavanje Ministarstva informisanja i telekomunikacija o bezbednosti dece na društvenim mrežama održano je u OŠ „Vasa Živković“ u Pančevu 23. februara.

Najpre su predavanju prisustvovali učenici petog i šestog razreda, a zatim je predavanje održano i za roditelje.

Učenici petog i šestog razreda Osnovne škole „Vasa Živković“ iz Pančeva kao i njihovi roditelji imali su priliku da odlušaju predavanje koje su za nih spremili edukatori Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.

„Mi smo pre svega ovde da ukažemo na to da Nacionalni kontakt za bezbednost dece zaista postoji i da je osnovan pre sedam godina i da postoji besplatan broj telefona 19833 koji mogu da pozovu svi građani“, rekla je Emina Breković, edukatorka Nacionalnog centra za bezbednost dece na internetu.

Danijela Ivanovski, direktorka OŠ „Vasa Živković“ zadovoljna je odzivom roditelja na ovo predavanje.

„Samo kada pogledate koliko roditelja je došlo, vidite koliko su zapravo ovakva predavanja bitna. Danas nam deca puno vremena provode ispred televizora, računara i na pametnim telefonima, i ako mislimo da nam deca sede u bezbednom okruženju u svojoj sobi ipak to okruženje i nije tako bezbedno“, rekla je Danijela Ivanovski, direktorka Osnovne Škole „Vasa Živković“ Pančevo.

 

Foto: OŠ Vasa Živković Pančevo

 

Nacionalni centar za bezbednost dece na internetu direktno je povezan sa svim institucijama koje su potrebne kako bi svako svako dete bilo bezbedno.

„Ako vi ili vaše dete trpite internet nasilje javite se na besplatan broj telefona 19833 i prijavite slučaj, a mi će mo se potruditi da u najkraćem mogućem periodu rešimo vaš problem“, poručuju iz ove ustanove.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.