Košarka

Prijem kod gradonačelnika Trebinja za košarkaše "Leotara"

Prijem kod gradonačelnika Trebinja za košarkaše "Leotara"
Foto: Vesna Duka | Prijem kod gradonačelnika za košarkaše "Leotara"

TREBINJE - Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je prijem za košarkaše, stručni štab i upravu Košarkaškog kluba "Leotar" nakon što su nedavno, nakon duela sa banjalučkim "Borcem", postali osvajači Kupa Republike Srpske.

Ovaj pehar je po treći put stigao u Trebinje zahvaljujući dobroj igri ovih momaka, ali, svakako, i zahvaljujući Gradskoj upravi koja vodi računa o trebinjskom sportu.

"Prezadovoljni smo osvajanjem ovako jedne značajne titule, ali i finalnom utakmicom protiv Borca i samom njenom organizacijom, kao i publikom koja je u prepunoj sali u Trebinju svo vrijeme ove utakmice bila uz svoj klub, uz zahvalnost Gradskoj upravi koja nam pomaže", istakao je nakon prijema sportski direktor kluba Vladimir Aleksić. 

Kapiten trebinjskih momaka Božo Đurasović kaže da su prezadovoljni i svojom igrom i učinkom, pobijedivši "Borac"  koji je, kako dodaje, rang iznad njih.

"Zadovoljni smo i polufinalnom utakmicom u Sarajevu na Kupu BiH, gdje smo bili ravnopravan protivnik "Širokom" sve do posljednjih minuta, a sve ovo svakako ne možemo postizati bez zajedištva sviju", kazao je Đurasović, napominjući da je sve ovo vjetar u leđa mladim igračima KK "Leotar" da se trude da budu još bolji.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je, kaže, i očekivao pobjedu "Leotara" i da je pobjeda na Kupu RS bila zaslužena, iako se zna da je da je "Borac" itekako jak i da ima značajno veća finansijska sredstva.

"Ono što znamo i što je veoma važno jeste da Košarkaški klub "Leotar" čine isključivo Trebinjci, što je do sada bila rijetkost, tako da je rijetkost da jedan grad poput Trebinja, koji ima 30.000 stanovnika, ima kompletan košarkaški tim iz ovog grada – smatram da je to veliko i izaziva možda i veći ponos svojih sugraađana“, kazao je Ćurić.

On je obećao da će i za ovu godinu biti obezbijeđen budžet koji je neophodan ne samo za košarkaški, nego i sve klubove na području grada Trebinja, smatrajući da su svi podjednako važni i da budu podržani i od lokalne zajednice, ali i energetskog sektora, nadležnih ministarstava i same republike, te da se, shodno rezultatima, izdvaja i novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije