BiH

Selak: Važan stav Rusije da se Dejton mora poštovati

Selak: Važan stav Rusije da se Dejton mora poštovati
Foto: Nezavisne/Arhiva | Selak: Važan stav Rusije da se Dejton mora poštovati

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak rekao je da je veoma značajna posjeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Ruskoj Federaciji i da je važan stav te zemlje da se Dejtonski mirovni sporazum, čiji je garant i Rusija, mora poštovati i sva pitanja u BiH trebaju rješavati unutrašnjim dijalogom.

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Srpske (SPS) Goran Selak rekao je da je veoma značajna posjeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Ruskoj Federaciji i da je važan stav te zemlje da se Dejtonski mirovni sporazum, čiji je garant i Rusija, mora poštovati i sva pitanja u BiH trebaju rješavati unutrašnjim dijalogom. "Iako je svima poznato opredjeljenje Srpske za članstvo u EU, to ne isključuje saradnju i dobre odnose sa državama čiji glas ima težinu u međunarodnim odnosima. Vidjeli smo i da Rusija ni na koji način ne osporava naše nastojanje da budemo dio EU", rekao je Selak.

On smatra da je, osim političkog aspekta, značajan i ekonomski, naučni, kulturni i vjerski.

"Republika Srpska je najstabilniji dio BiH, faktor mira i svaka međunarodna aktivnost usmjerena je na afirmaciju vrijednosti dijaloga, dogovora, mira, poštovanja drugih i nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih", naveo je Selak i dodao da je posjeta Rusiji to još jednom potvrdila.

On je naglasio da je Orden Aleksandra Nevskog, koji je predsjednik Rusije Vladimir Putin uručio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, dokaz da je Srpskoj ukazana velika čast.

Selak je naglasio da to potvrđuje i činjenica da je Dodik tek drugi Srbin koji je u posljednjih 100 godina odlikovan ovim ordenom, koji je prije njega dobio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin uručio je juče u Kazanju Orden Aleksandra Nevskog predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za veliki doprinos razvijanju saradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva sa Srpskom, prenosi RTRS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije