Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.02.2024.

09:56

Arteta: Ako želiš u četvrtfinale, moraš da pobediš

Mikel Arteta, trener Arsenala, nije imao puno razloga za zadovoljstvo posle poraza njegovog tima u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Arteta: Ako želiš u četvrtfinale, moraš da pobediš
EPA-EFE/RUI MANUEL FARINHA

Galeno je u 94. minutu postigao gol odluke u korist Porta i tako "tobdžije" poslao u London sa golom zaostatka.

"Razočaran sam što smo na kraju poklonili utakmicu, što se nismo dovoljno dobro izborili sa situacijom. U Ligi šampiona dođe kazna – možda ne možeš da pobediš, ali bar nemoj da izgubiš. Dominirali smo, ali nismo napadali s dovoljno ideje kako bi to sve izgledalo agresivnije, kako bismo im poremetili linije tima i ozbiljnije pretili", rekao je Arteta posle meča", rekao je Arteta.

Najavio je bolje izdanje svog tima u revanšu.

"U drugom poluvremenu smo stvorili dosta situacija iz kojih na kraju nije bilo ništa. Ako želiš u četvrtfinale, moraš da pobediš, to je jasno – moramo da budemo odlučniji pred svojim navijačima", dodao je španski stručnjak.

Upitan je i da li je njegov tim bio previše naivan.

"Samo na poslednjoj lopti. Malo je okrutno osuđivati kada se tako nešto desi, ali tačno je da je to imalo veliki uticaj na ishod. Svaka njima čast, dobro su se branili, ali i nama je nedostajao završni udarac", zaključio je Arteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu