22. februar  2024. 09.58  →  23.15 | Izvor: Tanjug

Fudbaleri Olimpika iz Marseja, Sparte iz Praga i Sportinga u osmini finala LE

RIM, MARSEJ, REN, FRAJBURG -

Fudbaleri Olimpika iz Marseja, Sparte iz Praga i Sportinga izborili su večeras plasman u osminu finala Lige Evrope.

Olimpik je večeras u Marseju pobedio Šahtjor Donjeck 3:1 u revanš meču plej-ofa za plasman u osminu finala Lige Evrope. Prvi meč, koji je odigran pre nedelju dana, završen je bez pobednika, 2:2.

Golove za Olimpik u večerašnjem meču postigli su Pjer-Emerik Obamejang u 23, Ismaila Sar u 74. i Džefri Kondogbija u 81. minutu. Jedini strelac za Šahtjor bio je Georgij Sudakov u 12. minutu.

liga, evrope, uefa, 5

Sparta je u Pragu bila bolja od Galatasaraja 4:1, a češki klub je izborio plasman u LE iako je u prvoj utakmici poražen sa 3:2.

Sporting i Jang Bojs su igrali u Lisabonu bez pobednika, 1:1, ali je portugalski klub izborio osminu finala LE, jer je u prvoj utakmici slavio sa 3:1.

Milan u osmini finala LE, Luka Jović dao gol za "rosonere", pa skrivio penal

Fudbaleri Milana plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, iako su večeras u gostima poraženi od ekipe Rena rezultatom 3:2 u revanš meču plej-ofa nokaut faze ovog evropskog takmičenja.

Milan je izborio plasman u osminu finala LE, pošto je pre nedelju dana na svom terenu pobedio rezultatom 3:0.

Fudbaleri Rena poveli su 1:0 u 11. minutu večerašnjeg meča pogotkom Benžamena Burižoa. Milan je do izjednačenja stigao u 22. minutu golom srpskog reprezentativca Luke Jovića.

Domaći su poveli 2:1 u 54. minutu iz penala, a u strelce se upisao Burižo. Na 2:2 je izjednačio Rafael Leao u 58. minutu.

Jović je u 66. minutu igrao rukom u svom šesnaestercu, a posle intervencije iz VAR sobe dosuđen je novi penal za Ren. Burižo je dva minuta kasnije ponovo pogodio iz penala za 3:2. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata. Jović je odigrao ceo meč za Milan.

Tuluz i Benfika odigrali su večeras u Francuskoj bez golova, ali je klub iz Lisabona izborio plasman u osminu finala LE, pošto je u prvom meču slavio sa 2:1.

Fudbaleri Frajburga i Karabaga u osmini finala Lige Evrope

Fudbaleri Frajburga i Karabaga izborili su večeras plasman u osminu finala Lige Evrope.

Fudbaleri Frajburga pobedili su na svom terenu posle produžetaka ekipu Lansa rezultatom 3:2 u revanš meču plej-ofa za plasman u osminu finala Lige Evrope. Meč je u regularnom delu završen bez pobednika, 2:2, a igrali su se produžeci, pošto je prvi meč odigran pre nedelju dana u Francuskoj završen bez golova.

Lans je večeras u Frajburgu vodio 2:0 golovima Davida Pereire da Koste u 28. i Elije Vahija u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Frajburg je 67. minutu smanjio na 2:1 golom Rolanda Salaija, a produžetke nemačkom timu doneo je isti igrač u drugom minutu nadoknade vremena. Frajburgu je pobedu doneo Mihael Gregorič u 99. minutu.

Fudbaleri Karabaka su večeras na svom terenu poraženi posle produžetaka od Brage rezultatom 3:2, ali su izborili plasman u osminu finala Lige Evrope pošto su u prvom meču odigranom pre nedelju dana u Portugaliji slavili 4:2.

Braga je posle 90 minuta vodila 2:0 golovima Rožera Fernandesa u 70. i Alvara Đala u 83. minutu. Potom se ušlo u produžetke, a Karabak je smanjio na 2:1 u 102. minutu golom Mateusa de Barosa da Silve. Simon Banza je u 115. minutu doneo prednost Bragi od 3:1, ali je domaći tim u 122. minutu pogotkom Narimana Ahundzadea smanjio na 3:2 i izborio plasman u osminu finala Lige Evrope.

Karabag je od 57. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je isključen Elvin Kafarkvlijev.

Srpski golman Mile Svilar odbranio dva penala i odveo Romu u osminu finala

Fudbaleri Rome plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, pošto su večeras u Rimu posle boljeg izvođenja penala pobedili Fejenord ukupnim rezultatom 5:3 u revanš meču plej-ofa nokaut faze ovog evropskog takmičenja.

Fudbaleri Rome i Fejenorda odigrali su u regularnom delu bez pobednika, 1:1. Fejenord je poveo 1:0 golom Santjaga Tomasa Himeneza u petom minutu, a izjednačio je Lorenco Pelegrini u 15. minutu. Do kraja regularnog dela meča nije bilo promene rezultata.

Potom se ušlo u produžetke, pošto je u prvoj utakmici odigranoj pre nedelju dana u Holandiji bilo takođe 1:1.

Pošto u dodatnih 30 minuta nije bilo promene rezultata, pristupilo se izvođenju penala. Sa 11 metara za Romu su bili precizni Paredes, Kristante, Auar i Zalevski, dok je golman Fejenorda Velenrojter zaustavio udarac Lukakua.

Golove za Fejenord sa 11 metara postigli su Ueda i Hartman, dok je golman Rome Srbin Mile Svilar zaustavio udarce Hancka i Džahabakša.

Rezultati revanš mečeva plej-ofa za plasman u osminu finala LE:

Frajburg - Lans posle produžetaka 3:2, (prvi meč 0:0).

Karabag - Braga posle produžetaka 2:3, (prvi meč 0:0).

Ren - Milan 3:2 (prvi meč 0:3).

Tuluz - Benfika 0:0 (prvi meč 1:2).

Olimpik Marsej - Šahtjor 3:1 (prvi meč 2:2).

Sparta Prag - Galatasaraj 4:1 (prvi meč 2:3).

Sporting - Jang Bojs 0:0 (prvi meč 3:1).

Roma - Fejenord posle penala 4:2, 1:1 (1:1).

Direktan plasman u osminu finala Lige Evrope izborili su Atalanta, Brajton, Bajer Leverkuzen, Liverpul, Rendžers, Slavija Prag, Viljareal i Vest Hem.

Žreb osmine finala LE biće održan sutra od 12 časova u Nionu.

Tagovi