Ekonomija

0

Đedović Handanović sa rukovodstvom i sindikatima Resavice o poboljšanju poslovanja

Izvor: Beta

Đedović Handanović sa rukovodstvom i sindikatima Resavice o poboljšanju poslovanja

Izvor: Beta/Photo/Mre Srbije/Emilija Jovanovic

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa predstavnicima rukovodstva i sindikata Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" o povećanju zarada rudarima, poboljšanju poslovanja i uslova rada u tom preduzeću.

 

"'Resavica' je značajno preduzeće koje decenijama doprinosi energetskoj bezbednosti Srbije, pre svega kroz proizvodnju visokokvalitetnog uglja u rudnicima ovog sistema", kazala je ona i istakla da se radi na nalaženju rešenja kako bi se potpisao novi kolektivni ugovor i povećali zarade rudarima za 10 odsto.

Ministarka je dodala da je prioritet države da Resavica posluje održivo, da je neophodna modernizacija proizvodnje, povećanje produktivnosti i bezbednosti rada.

"Dogovoreno je da se pre isteka postojećeg kolektivnog ugovora završi nova sistematizacija preduzeća koja će doprineti povećanju efikasnosti i mogućim uštedama. Unapređenje poslovanja i produktivnosti je najvažniji preduslov kako bi preduzeće funkcionisalo stabilnije i ispunjavalo svoje obaveze na vreme", kazala je Đedović Handanović, objavilo je Ministarstvo.

Istakla je da "Resavica", kao i druga preduzeća, mora da unapredi planiranje i postiže bolje rezultate.

"Država godinama izdvaja ogromna sredstva, prošle godine je već jednom pronašla način za povećanje plata rudarima, ali je unapređenje poslovanja neophodno radi postizanja veće održivosti ovog preduzeća", kazala je ministarka.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR