Automobili

Sreda, 21.02.2024.

09:07

Kineska marka kopirala sve poznate "zapadne" modele FOTO/VIDEO

Kineski brendovi ne prezaju od kopiranja zapadnih automobila, ali obično se fokusiraju na određenog proizvođača. Jedna marka, međutim, odlučila je da napravi korak napred kada je u pitanju kloniranje.

Izvor: B92, Indeks

Default images

Već samo ime ovog kineskog brenda je indikativno - zove se Mecides, a ako vas podseća na jednu nemačku marku za koju ste možda čuli, niste jedini.

U svojoj ponudi, Mecides nudi širok asortiman automobila koji su minijaturne replike modela zapadnih brendova, i to od SUV-a do hečbek "svakodnevnih" vozila.
U osnovi svih njihovih modela je električni motor od 10 kW (uz opciju jačeg od 20 kW), tu su točkovi od 13 inča, i gotovo svi automobili su im teški oko 700 kilograma. Domet im je od 300 do 800 kilometara.

Među kopijama luksuznih vozila su Aston Martin DBX, Porsche Cayen i Macan, kao i Maserati Grecale. Kada su u pitanju terenci, kopirani su Ford Bronco, Suzuki Jimny, Mercedes G klase, kao i američki kamioneti. Klonirani su i modeli marki VW, Mini i Smart.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: