Srbobran: U četvrtom kvartalu rođene 34 bebe

Foto: opština Srbobran
SRBOBRAN – Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, zajedno sa saradnicima, uručio je danas poklone bebama rođenim u poslednjem kvartalu 2023. godine.

Mere populacione politike, koje zajedno sprovode Vlada Srbije, Pokrajinska vlada i lokalna samouprava, osmišljene su da pomognu mladim roditeljima u trenucima kada šire porodice. Tokom poslednjeg tromesečja 2023. godine u opštini Srbobran rođene su 34 bebe, 18 devojčica i 16 dečaka. Tokom cele prethodne godine rođeno je 126 beba, nažalost nešto manje u odnosu na 2022.

„Mi se kao lokalna samouprava trudimo da poklonimo pažnju svim našim građanima koji su se ostvarili kao roditelji, da uručimo poklone, jer mnogo nam je važno da se deca rađaju u Srbobranu, Turiji i Nadalju. Bez dece nema ni budućnosti, pogotovo u malim sredinama poput naše, nema smisla da gradimo, ulažemo sredstva u razvoj, ako u tome neće imati ko da uživa i dalje unapređuje. Pored poklona u vidu stolica za hranjenje dece, koje danas uručujemo, opština Srbobran već nekoliko godina u nazad, izdvaja po 20.000 dinara za svako novorođeno dete. To možda nije veliki novac, više je znak pažnje, zahvalnosti, uz sve ono što Republika Srbije već daje; a znamo da su ta sredstva sad značajno uvećana kako bi se podstaklo rađanje dece“, istakao je Debeljački i zahvalio Udruženju „Ruka spasa“, koje već dugo sarađuje sa lokalnom samoupravom na obezbeđivanju poklona za bebe.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.