0
Fudbal

FOTO: Starsport

GOSPODARI EVROPSKIH KOREOGRAFIJA: Delije u ovom veku imaju konkurenciju, ali su daleko ispred njih! (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.24 u 18:15

Ništa ne gori kao Markana kada Delije organizuju.

Delije, najvatreniji navijači Crvene zvezde su vrlo verovatno najbolji navijači van severa Afrike i Argentine, a jedina praktično konkurencija na planeti su im navijači Boke i Vidada.

Nedavno je na meču sa Voždovcem viđen dvocifren broj koreografija na severu, ali je IDEOLOGIJA najvatrenijih navijača šampiona Evrope projekat koji traje gotovo četiri decenije.

Ipak, što se tiče koreografija na stadionu gde im varšavska Legija i Borusija iz Dortmunda predstavljaju rivale, postoji konsenzus da nisu na nivou Beograđana.

NAPOLI

Na prvom meču u Ligi šampiona u ovom veku crveno-beli su se sa punim pravom pohvalili peharom koji nemaju brojni velikani evropskog fudbala, kao što su PSŽ, Arsenal, Atletiko Madrid, ali i rival Zvezde na ovom meču, Napoli.

 

ZVEZDA BORDO

Vrlo verovatno i najboljniji dvomeč za sve popularne Cigane, gde je Zvezda ostala bez Evrope u nadoknadi u Biskajskom zalivu na zapadu Francuske. Treba napomenuti da su Delije u prvom meču na Marakani priredili apsolutni šou sa munjicama preko celog stadiona.

 

ZVEZDA JANG BOJS

Jedini meč gde je Zvezda u nesrećnoj eri nekompetentnog Baraka Bahara uzela bod u evropskoj eliti definitivno će ostati upamćen po golu Osmana Bukarija, ali i Zvezdanoj noći neshavaćenog za svoje vreme Vinsenta van Goga.

 

ZVEZDA PARTIZAN

Crveno-beli su tada kao i ovog proleća morali da jure večitog rivala, koji je imao bodovnu prednost. Ipak, crno-beli su potpuno pojedeni tada na Marakani, kada je pravo čudo kako su samo dve lopte završile u mreži čuvara mreža gostiju. Delije su u Dobro veče koreografije zasenile ponovo navijački svet.

 

ZVEZDA LIVERPUL

Digao je Jirgen Klop sa Redsima te godine pehar namenjen za prvaka Evrope, ali će ostati u istoriji upisano da je na Marakani preslišan od strane čete Vladana Milojevića, kada je Milan Pavkov otišao u istoriju sa dva gola protiv šestostrukog prvaka kontinenta.

 

ZVEZDA LUDOGOREC

Verovatno najbolji preformans na Marakani od kako taj stadion postoji. Jaka poruka na severu, pesma od koje se svaki Srbin ježi, i pun stadion obojen u boje crveno-belog kluba. Svaka reč je suvišna.

 

Osim ovoga, sigurno postoji dvocifren broj koreografija koje su ušle u uži izbor, što je i sam pokazatelj navijačke dominacije Delija na ovom kontinentu, a verovatno i šire, mnogo šire.

31
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter