Stiže nova Dacia: Poboljšani Spring ili nešto potpuno drugačije? FOTO

Dacia Spring, najpristupačniji električni automobil na evropskom tržištu, suočava se sa jakom konkurencijom novog Citroena e-C3 i drugih najavljenih EV poput Fiat Pande.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2024.

14:20

Stiže nova Dacia: Poboljšani Spring ili nešto potpuno drugačije? FOTO
Foto: Dacia

Da bi ostala konkurentna, Dacia izgleda radi na novom modelu što je nagovestila zvaničnom tizer fotografijom.

Ovaj tizer je na društvenim mrežama objavila Dacia France, uz opis "Uskoro stiže... ostanite uz nas". Mada u tizeru nije objavljeno ime modela, proporcije nas navode na to da je verovatno u pitanju nova verzija Dacia Spring, a ne nešto veći Sandero.

Vizuelno poređenje sa postojećim modelom otkriva da su i prednji i zadnji kraj redizajnirani.

Obrisi farova podsećaju na novi Duster, dok zadnji deo više liči na Sandero Stepway. Čini se i da točkovi izgledaju veći, poboljšavajući položaj EV-a na krosoveru uprkos nedostatku krovnih šina.

Šanse su da će "facelift" za 2024. biti nešto dublji, pošto su kupci električnih vozila postali zahtevniji čak i u ovom pristupačnom cenovnom rangu. U tom kontekstu, Dacia bi mogla da poboljša specifikacije za proleće.

Tizer nam nije dao datum za debi novog modela, ali Autocar India izveštava da bi to moglo da se desi već 21. februara. Očekuje se da će unapređenja na novom Springu usvojiti Renault Kwid, "blizanac" ovog modela koji je dostupan na nekim drugim tržištima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: