VIDEO Protest u Čortanovcima zbog gašenja železničke stanice: Sledeće nedelje radna akcija

U Čortanovcima je danas održan drugi protestni skup povodom gašenja stare železničke stanice u tom mestu.
Meštani su okačili transparent na staru stanicu sa natpisom: "Vratite nam stanicu", prenosi N1.
 
Oni su poručili da neće odustajati od stanice, te da će se sledeće nedelje opet okupiti na istom mestu u 11 sati. Najavljuju da će meštani samoorganizovano početi da rade na obnovi stanice.
"Pravimo simboličnu zaštitnu barijeru, rampu – koja je tehnički uslov da se obnovi stajalište, ako neće oni – napravićemo je mi", rekla je inicijatorka za vraćanje stare stanice, Lana Šepelj Košarčić i dodala da će na radnoj akciji doneti trimere, džakove i rukavice da srede stanicu koja je oronula i propala.
 
Prema njenim rečima, radna akcija će biti prilika za druženje i za zajednički rad, te će biti obezbeđen čaj, kafa i muzika.
"Za to vreme čekamo odgovor Železnica Srbije, a postoji i inicijativa da povodom ovog problema pišemo i predsedniku Srbije", navela je ona.
 
Meštanin Pavle Radosavljević poručio je na današnjem skupu da im je oduzeto osnovno prevozno sredstvo do drugih mesta i da Čortanovci imaju prelepu prirodu ali je sada i drugim ljudima ukinuta mogućnost dolaska do nje.
 
 
"Mi nismo ovde politički, ovde je sigurno pola mesta glasalo za vladajuću stranku, a vidite kako su nam vratili. Eto, jer se nismo bunili otišli smo u ‘ćorsokak’, sada moramo da idemo težim putem i da ovo traje", rekao je Radosavljević.
 
Meštani Čortanovaca ostali su bez stanice zbog izgradnje brze pruge Beograd – Novi Sad. Nova stanica udaljena je šest kilometara od sela, nema ni trotoara do nje, a javni prevoz nije usklađen sa redom vožnje vozova.
 
Podsećamo, u novembru prošle godine meštani Čortanovaca pokrenuli su peticiju za vraćanje železničke stanice, koju je potpisalo više od 3.000 ljudi.
  • Kojot

    19.02.2024 22:35
    MESTANI CORTANOVACA-naselje Beli Breg samoinicijativno su prošle nedelje napravili put. Molimo novinare da snime kako to sada izgleda. Godinama mi čekamo da nam gak pošalje tucanik ali neee. Vise nikada od nas neće imati podršku. Mi smo ovo sami platili i sami ćemo održavati. Bicemo primer svima,a u nedelju idemo na stanicu. Ovde nije uloženo ni jednog dinara za vreme tog njihovog mandata. Ovo je dokaz kakve ste nam postavili da vladaju.
  • Jaca

    19.02.2024 13:28
    Uporno
    Samo budite uporni, odseceni od sveta.Nemate gradsku vodu, kanalizaciju, ukinuta stanica.Placaju sve uredno.Puna podrska.
  • Džoni Vajsmiler

    18.02.2024 22:46
    Djomla
    Da šta s ti mislio.
    Da protestujem za parizer sendvičare, ma daj bre, .........., ne pada mi na pamet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti