Novosti

Amerikanci se opraštaju od dva moćna Alfa Romeo modela

Amerikanci se opraštaju od dva moćna Alfa Romeo modela
Foto: Pixnio | Amerikanci se opraštaju od dva moćna Alfa Romeo modela

​Autoindustrija se mijenja, a to uključuje i promjenu proizvodne politike. Sportski automobilski entuzijasti u Americi uskoro će posljednji put mahnuti modelima Alfa Romea, Giuliji Quadrifoglio i Stelviju Quadrifoglio.

Tako je najavio Leri Dominik, viši potpredsjednik Alfa Romea i Fiata za Sjevernu Ameriku. Dakle, proizvodnja ova dva modela za Amerikance prestaje u junu ove godine. To međutim nije kraj detjeline s četiri lista na Alfinim automobilima, ali ubuduće će ona odlikovati električne sportske modele, navodi "Revija HAK".

Iako se bliži kraj aktuelnim modelima Quadrifoglio u Sjevernoj Americi, portparol Alfa Romea za Veliku Britaniju je za "Motor1" potvrdio da će Giulia i Stelvio Quadrifoglio na drugim tržištima nastaviti da se prodaju do kraja životnog ciklusa.

Podsjetimo, ove sjajne automobile pokreće 2,9 litarski V6 motor s dva turbo punjača i 510 KS. Zvuk je spektakularan, a u budućnosti nas očekuje - tišina.

Naime, prve najave šefa Alfa Romea, Žan-Filipa Imparata sugerišu da će električna limuzina s više od 1000 KS zamijeniti sadašnju Giuliju Quadrifoglio. Nova električna Giulija imaće 350 KS u početnoj verziji, Veloce će imati 800 KS, a Quadrifoglio više od 1000 KS.

Takva električna Alfa Giulia Quadrifoglio nastaće na Stellantisovoj električnoj platformi STLA Large. Koristiće tehnologiju od 800 volti i mogla bi da ima domet od 800 km, prenosi "AutoBlog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije