Audi dobio novog šefa dizajna: Radio za Ford, Kiju i Jaguar Land Rover

Masimo Frasela novi je direktor dizajna u kompaniji Audi.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 16.02.2024.

14:08

Audi dobio novog šefa dizajna: Radio za Ford, Kiju i Jaguar Land Rover
Foto: Shutterstock/PAPA WOR

Frasela će 1. juna naslediti Marka Lihtea, a na ovu poziciju dolazi nakon što je radio za brendove kao što su Ford i Kia. Od 2011. godine, vodio je dizajn za Jaguar Land Rover, i to za oba brenda.

"Jednostavnost je suština mog pristupa dizajnu. Strast mi je da kreiram dizajn koji nema suvišnih ukrasa i koji ne prati slepo trendove. Umesto toga, oslonićemo se na bezvremenski i sofisticirani jezik dizajna", rekao je Frasela.

Zajedno sa Fraselom, kompanija sada, kako kaže, postavlja kurs za naredne generacije Audi modela.

"Tokom narednih godina, višestruki skokovi u tehnološkim inovacijama će odlučno promeniti oblike i funkcije u svim segmentima vozila. Iz tog razloga, Audi je nedavno restrukturirao svoje odeljenje za dizajn tako da direktno izveštava predsedavajućeg Upravnog odbora", rekli su iz kompanije.

Kako su dodali, "jasnoća, preciznost i savršene proporcije su u središtu Fraseline filozofije dizajna, i to su kvaliteti koji se uklapaju u imidž marke Audi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: