Košarka

Zvezda prvi finalista Kupa Radivoja Koraća

Zvezda prvi finalista Kupa Radivoja Koraća
Foto: Twitter | Zvezda prvi finalista Kupa Radivoja Koraća

Crvena zvezda je prvi finalista Kupa Radivoja Koraća! Crveno-bijeli su deklasirali Čačak 94 u polufinalnom meču i obezbijedili bitku za prvi trofej u sezoni. Na semaforu Čaira pisalo je - 87:52.

A, nije djelovalo da ćemo gledati takav meč. U prvih 15 minuta, Čačak je bio bolji rival. Imali su momci iz grada sa Morave konstantnu prednost, ali je onda do izražaja došao kvalitet evroligaša.

Za gotovo osam narednih minuta Zvezda nije primila nijedan poen, ubacila je 15 i to je značilo kraj nadanja Čačana da mogu do nove senzacije.

Atmosfera na ovom meču bila je sjajna i dvorana je bila puna. Zvezda je imala veliku podršku sa tribina i to je bio motiv više izabranicima Janisa Sferopulosa da odigraju ozbiljno čak i kada je razlika bila preko 20-25.

Andrej Kostić je dobio šansu u posljednja tri minuta i prikazao je da će biti budućnost kluba i srpske košarke. Ubacio je sedam poena.

Mitrović je postigao 15 poena, Ilić 13, Nedović 11, Hanga 9, a Jago i Kostić po 7. Sa druge strane, jedini dvocifren je bio Lakić sa 11 poena.

U drugom polufinalu od 21 čas sastaju se Partizan i Vojvodina. Veliko finale na programu je u subotu od 21 čas u niškom Čairu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije