Tenis

Bublik jači od Ćorića

Bublik jači od Ćorića
Foto: Tanjug/AP | Bublik jači od Ćorića

Aleksander Bublik plasirao se u drugo kolo turnira u Roterdamu pobjedom nad Bornom Ćorićem sa 6:3, 6:4.

Meč je trajao sat i 51 minut, a Bublik je ključni brejk u prvom setu napravio u šestom gemu. Maratonski je bio gem u kojem je Aleksander servirao za prvi set – spasao je jednu brejk loptu, a na kraju je realizovao osmu set loptu.

U drugom setu je Bublik u petom gemu napravio brejk, zatim u narednom spasao tri brejk šanse, što se ispostavilo kao ključno. Njega u drugoj rundi čeka Miloš Raonić, koji je dan ranije savladao De Jonga.

Bublik je, u svom stilu, privukao pažnju i izjavom poslije meča.

’’Odlična pobjeda, kojim aspektom svoje igre si najzadovoljniji?’’

A zatim je uslijedio odgovor kakav samo Bublik može da ’’siporuči’’.

’’Pobjedom u 11 ujutru. Nisam to uspjeo u posljednje tri godine, mislim. Nisam imao nikakva očekivanja kada sam vidjeo raspored. Razmišljao sam: ’OK, neću igrati’. Jutros sam slao poruke treneru, oko 7.30, a posljednji put kada sam se probudio u 7.30 bilo je prije oktobra. Pre deset me nećete vidjeti budnog. Pisao sam treneru da bi možda trebalo da se povučem i da odem da spavam, pola osam je, za šta, reci mi? Srećan sam što sam prošao, srećan sam svojom igrom i time što sam bio koncentrisan, vraćao lopte u teren, iako mi je bilo jako teško tako rano – 11, ko još radi u 11? Ne znam’’.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije