Poljoprivrednici iz Srbije bi traktorima na autoputeve: Naši problemi se rešavaju u Beogradu

Kretanje traktora autoputem je zabranjeno, odgovorili su "Putevi Srbije" na zvaničan zahtev Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije.
Poljoprivrednici iz Srbije bi traktorima na autoputeve: Naši problemi se rešavaju u Beogradu
Foto: 021.rs
Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije poslala je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zahtev za kretanje traktorima u organizovanim kolonama na putevima svih kategorija na celoj teritoriji Republike Srbije.
 
Poljoprivrednici traže da se pronađe rešenje kojim bi oni mogli da se kreću autoputem, uz policijsku pratnju ili bez nje, pozivajući se na to da na taj način protestuju njihove kolege u drugim državama, a da vožnje završavaju u glavnim gradovima.
"Mi smatramo da se naši problemi, a to se i više puta pokazalo, rešavaju u Beogradu. Ovaj zahtev je opravdan, a na vama je samo da rešite tehnička pitanja, tj. izdate neophodne dozvole za kretanje na rok od najmanje 90 dana", naveli su u ovoj Inicijativi. 
 
Na ovaj dopis odgovor je stigao iz "Puteva Srbije". Kako navode u preduzeću, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima definisano je koje kategorije vozila smeju da se kreću autoputem i motoputem, kao i da je zabranjeno kretanje traktorima ovim kategorijama državnih puteva.
 
Oni su dodali da je na ostalim državnim putevima kretanje traktorima je dozvoljeno i definisano zakonom.
 
Ovo preduzeće je dodalo i da za detalje kretanja po putevima koji su iz domena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, poljoprivrednici treba da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova.
  • Seljak

    15.02.2024 12:49
    Protesti
    Od 1000 udruzenja poljoprivrednika njih par uzelo sebi za pravo bez konsultacija sa ostalima da resava peobleme u srpskoj poljoprivredi i ne bavi se sustinom vec onim sto odgovara vlasti. Odugovlacenje i zamajavanjesitnicama, glavni problemi nisu ni spomenuti
  • Novosadjan

    15.02.2024 06:28
    Bezobrazluk
    Sto ste glasali za ove. Nema sad da se budite. Najlakše je blokirati put a sta ako neko zuri ili mu zivot u opasnosti. Ja nisam za SNS i nikad glasao sad sam za glaso za POKS. Ali imaju dobrih stvari sto su uradili posteno kazem i zato su Jos na vlasti zbog toga. Al i kradu u NS i Lazu i nadam se da Ace otici sto pre. Sad moramo da cutimo
  • Djura

    14.02.2024 19:54
    Eto
    Sad ce da traze subvencije na gorivo 100 dinara

    Bezobrazna rulja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.