Muzika

Darko Krstić: Zahtevi Beogradske filharmonije nisu nerešivi

Darko Krstić: Zahtevi Beogradske filharmonije nisu nerešivi
Foto: Tanjug | Darko Krstić: Zahtevi Beogradske filharmonije nisu nerešivi

V.d. direktora Beogradske filharmonije Darko Krstić izjavio je danas da zahtjevi koje je orkestar iznio nedavno nisu nerješivi.

Krstić je rekao Tanjugu da se na nekim zahtjevima već radi, da za neke treba više ili manje vremena, ali da smatra da "sve može da se riješi uz staloženost, hladne glave, dogovori i dijalog".

Navevši da će u tome lično učiniti sve da pomogne, maksimalno koliko može, Krstić je rekao i da je jedan od poslova koje nosi mjesto direktora da bude spona između muzičara i donosilaca odluka.

Krstić je istakao da treba cijeniti to što je Beogradska filharmonija po mišljenju drugih, najbolji orkestar u regionu, kad se pogledaju umjetnike koji nastupaju sa njima, kao i program i broj koncerata u sezoni, koji odskoče od svih drugih.

Muzičari Beogradske filharmonije počeli su u petak koncert u Kolarčevoj zadužbini obraćanjem publici u kome su izrazili nezadovoljstvo statusom orkestra".

Članovi filharmonije su naveli najmanje plate orkestarskog muzičara u regionu, "sa sramno malim budžetom iz godine u godinu, bez direktora, bez reklame, bez obnovljene koncertne uniforme već deset godina, i bez čvrstih uvjerenja da će se zidati nova dvorana.”

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije