Nova vest
Košarka

Petak, 09.02.2024.

11:40

"Grobari" izgubili strpljenje – košarkaši iza štitova VIDEO

Već sezonama se pripoveda o fanatičnoj podršci "grobara" košarkašima Partizana, i u dobrom i u zlom, ali je i njihovom strpljenju došao kraj.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Dušan Milenkoviæ/Starsport

Pristalice crno-belih su ispoljile sve frustracije usled loših rezultata svog tima nakon dramatičnog poraza od Bajerna (79:78), trojkom sekund pre kraja meča.

Bio je to peti uzastopni poraz Partizana u svim takmičenjima, a koji je značajno ugrozio ambicije kluba u Evroligi.

Prvi put od povratka Željka Obradovića navijači posle poraza nisu podizali moral igračima zajedničkom posmom, već su ih "postrojili" dok su košarkaše štitovima obezbeđivali policajci.

Čuli su se razni povici, poput "Čiji grb nosite, bre!?", a nakon nekoliko napetih minuta igrači su otišli u svlačionice bez izjava za medije.

Dan posle utakmice klub je objavio snimak na kome se vidi šta se još dešavalo na parketu nakon što Kevin Panter nije uspeo da uz zvuk sirene izvuče pobedu.

Nakon "muka", usledili su zvižduci sa tribina, poleteli su i razni predmeti, a došlo je i do verbalnog sukoba Mateuša Ponitke sa jednim navijačem.

Situaciju je pokušao da primiri direktor Dušan Karavesović.

Partizan za vikend gostuje Igokei, nakon čega putuje u Niš na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Crno-beli će u četvrtfinalu igrati sa drugoligašem Hercegovcem iz Gajdobre, a potencijalni rivali u polufinalu su Mega i Vojvodina.

Naredni meč u Evroligi Partizan igra 20. februara, kada u beogradsku Arenu stiže turski Anadolu Efes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu