Vesić o rezoluciji Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji: Ovo je pritisak na našu zemlju da se odrekne prava na slobodu

SRBIJA – Vesić je podsetio da su marta 2022. godine doneli rezoliciju kojom je Srpska pravoslavna crkva (SPC) optužena za raspirivanje napetosti na Balkanu i označena kao uzročnik ratova

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić rekao je danas da rezolucija Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji predstavlja nastavak pritisaka na Srbiju da se odrekne svog prava na slobodu i suvereno odlučivanje.

Vesić je podsetio da su marta 2022. godine doneli rezoliciju kojom je Srpska pravoslavna crkva (SPC) optužena za raspirivanje napetosti na Balkanu i označena kao uzročnik ratova.

– U julu 2022. godine doneli su rezoluciju kojom se poziva pet članica EU da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, a to se traži i od Srbije. U septembru 2022. godine rezolucijom su tražili da EU obustavi pristupne pregovore sa Srbijom, ako ne uvede sankcije Ruskoj federaciji, a januara 2023. godine pretili su nam istom merom ako se ne odreknemo Milorada Dodika. U maju 2023. godine doneta je rezolucija u kojoj su osuđena stravična ubistva u školi Vladislav Ribnikar. U oktobru prošle godine doneli su rezoluciju u kojoj su tražili da se prekinu pregovori sa Srbijom i ukinu pretpristupni fondovi zbog događaja u Banjskoj – podsetio je Vesić i dodao stih pesme Džonija Štulića „ništa novo pod neonom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.