Uređenje doma

Za ovaj trik sigurno niste čuli, prozori će zablistati u trenu od ove namirnice

Pored mnoštva skupih proizvoda za čišćenje, stručnjaci otkrivaju i one jeftine, koji vaše prozore čine blistavo sjajnim.

Sreda, 07.02.2024.

15:53

Izvor: Net.hr

Za ovaj trik sigurno niste čuli, prozori će zablistati u trenu od ove namirnice
Foto: Mirage_studio/Shutterstock

Podeli:

Ako ste baš danas odlučili da čistite, a u kući nemate ništa čime biste se poslužili, stručnjaci tvrde kako čak i one stvari koje držite u kuhinji mogu poslužiti kao sredstvo za čišćenje vaših prozora.

Trljanjem kriške hleba po prljavom prozoru uklonićete prljavštinu sa stakla, a vaš će prozor izgledati blistavo bez previše muke. Ako na prozoru ostane mrvica ili nekih ostataka hleba, potrebno je proći krpom po tom području i dovršiti posao.

Osim toga, u vašim kuhinjskim ormarićima se takođe nalazi mnogo namirnica koje su jako efikasne kao prirodni proizvodi za čišćenje.

Kukuruzni skrob pomešan s hladnom vodom uklanja i one najtvrdokornije tragove na staklu, ali slično dejstvo imaju i kesice čaja.

Zanimljivo je da i kečap efikasno deluje kao sredstvo za čišćenje stakla. Samo ga nanesite na staklo, ostavite da stoji nekoliko minuta i obrišite vlažnom krpom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare