07. februar  2024. 11.51  | Izvor: RTV (Aleksandar Mladenović)

"Mali operski bal" koncert dečijeg hora opere SNP-a (AUDIO)

NOVI SAD -

Ono što nemaju ostali teatri u Srbiji i okruženju ima Srpsko narodno pozorište. To je dečiji hor opere. U petak 9. februara u SNP-u biće održan koncert dečjeg operskog studija pod nazivom “Mali operski bal”. Koliko će dece nastupiti i da li će neki od njih prvi put imati mogućnost da osete scenu, možete čuti od Verice Pejić rukovoditeljke dečijeg hora Srpskog narodnog pozorišta koja je govorila za Radio Novi Sad.

audio icon

dečiji, hor, opera, snp

Naša sagovornica, Verica Pejić, ističe da se u horu savladavaju sve one veštine koje su potrebne da bi se na sceni mogle izvoditi predstave koje podrazumevaju i vokalno i scensko obrazovanje. Deca uče pevanje, scenski pokret, ples, kako bi ostvarili jedinstvo glasa i plesa na sceni koje je teže od onog u teatru ali samim tim je i prijemčiviji deci. Hor trenutno ima 90 članovi i svi oni će učestvovati na predstavi u petak na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. Biće ovo prvi put da i pripremne grupe (to su grupe koje kratko rade na sceni) učestvuju na koncertu.

Rukovoditeljka dečijeg hora napominje da je sve započelo kao pilot projekat pre dve godine, vezano za produkciju opere "Karmen", nakon uspešnog starta, deca su za manje od jedne sezone savladali sav repertoar u kojem učestvuje dečiji hor: "Karmina Burana","Karmen", "Toska" "Boemi", "Krcko Oraščić". Nekoliko dece se već oprobalo u solističkim ulogama...

Opširnije u audio zapisu:

Tagovi
Srodne vesti