Niški sudovi ne znaju u kom je zatvoru Babićev vozač, Uprava se poziva na tabloide

Advokat porodice Stanike Gligorijević koja je pre pet godina poginula na naplatnoj rampi u Doljevcu nedavno je istakao da se zvanično ne zna od kada je i gde u zatvoru Babićev vozač Dejan Stanojević.
Niški sudovi ne znaju u kom je zatvoru Babićev vozač, Uprava se poziva na tabloide
Foto: 021.rs

Stanojević je, kako podsećaju Južne vesti, osuđen na četiri i po godine zbog ove nesreće. 

Dok niški sudovi koji su odluke doneli takođe kažu da nemaju te informacije, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u zvaničnom odgovoru novinarku Južnih vesti upućuje na tekstove tabloida u kojima nisu ni bili izvor i poštom šalje i njihove linkove.
 
Novinarka Južnih vesti im je zvaničnim zahtevom tražila informacije o tome kada je Stanojević počeo izvršenje krivične sankcije i gde, da li je do danas bio u zatvoru bez prekida i koliko je ukupno "odslužio" s obzirom na to da se računa i vreme koje je proveo u pritvoru, kao i zbog čega je, kada i koliko puta tražio odlaganje izvršenja krivične sankcije.
 
Kako pišu Južne vesti, Uprava im je dostavila linkove na tekstove Monda, Telegrafa i 24sedam.rs u kojima se navodi da se Babićev vozač sam javio na izdržavanje kazne. Ti tekstovi imaju neimenovane izvore. U skoro svakom od njih tabloidi "saznaju" da se Stanojević sam javio u KPZ u Požarevcu maja 2022. godine, što ni u jednom tekstu niko nije zvanično potvrdio, pa ni nadležni u svom odgovoru Južnim vestima.
"Obaveštavamo Vas da od dana započinjanja izdržavanja kazne zatvora nije bilo prekida izvršenja kazne zatvora za imenovano lice. Takođe Vas obaveštavamo da informacije o tome zbog čega, kada i koliko puta je imenovani tražio odlaganje izvrenja kazne zatvora ne posedujemo, te da se za iste možete obratiti sudu", zaključuju u odgovoru koji potpisuje direktor Uprave Dejan Carević.
 
Novinarka Južnih vesti obratila se i niškim sudovima, ali oni su u odgovorima tvrdili da ne raspolažu tom informacijom. Umesto toga, uputili su novinarku na Drugi osnovni sud u Beogradu, jer je on zbog mesta prebivališta osuđenog, nadležan za vođenje postupka izvršenja kazne. Zvaničan odgovor iz ovog suda Južne vesti nisu dobile. 
  • Mile Lajkovac

    07.02.2024 17:05
    Pa valjda znaš gde stanuje? Idi pa ga lično pitaj ali pošteno.
  • zztop

    07.02.2024 13:26
    Pa nisu zatvori hoteli da recepcionari u svakom času znaju ko su gosti ...
  • Cc

    07.02.2024 11:41
    Cc
    Babicev vozač je dobio ponudu koja se ne odbija i svi zadovoljni sem porodice nastradale Stanike.G! Nije prvi ni poslednji put da neko preuzima tudju krivicu za velike novce i benificije kako u svetu tako i kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.