Kultura

Utorak, 06.02.2024.

16:00

Van Gogova slika na prodaji u Mastrihtu FOTO

Slika Vinsenta van Goga "Glava stare seljanke sa belim šeširom" naći će se u prodaji na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu sledećeg meseca

Izvor: Tanjug

Van Gogova slika na prodaji u Mastrihtu FOTO
Foto: Profimedia

Delo na prodaju nudi američka galerija M. S. Rau iz Nju Orleansa, koja nije objavila traženu cenu. Slika, sa originalnim nazivom "Tete de paisanne a la coiffe blanche", naslikana je uljanom bojom na platnu oko 1884. godine, kada je Van Gog živeo u Nuenenu.

M. S. Rau je sliku nazvao "upečatljivim i evokativnim primerom" Van Gogovog ranog portreta. Ona "prikazuje moćnu sposobnost umetnika da uhvati i sličnost i suštinu", navodi ta galerija.

TEFAF je otvoren za javnost od 9. do 14. marta, a ove godine sajam će ugostiti više od 270 galerista i antikvarnica iz oko 22 zemlje, i nudiće slike, skulpture, nakit i fotografije, piše NL tajms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: