06. februar  2024. 11.28  | Izvor: Tanjug

Lučić: Telekom nema nameru da prodaje svoje akcije, već da širi poslovanje

BEOGRAD -

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić rekao je danas da Telekom Srbija nema nameru da prodaje svoje akcije, već da širi svoje poslovanje i bude lider na Zapadnom Balkanu.

Lučić je rekao na TV Hepi, odgovarajući na tvrdnje pojedinih predstavnika opozicije da se sprema prodaja 20 odsto akcija Telekoma, da ta kompanija nema nameru da prodaje akcije već da je plan da širi svoje poslovanje.

vladimir, lučić

On je rekao da će doći do pregrupisanja u regionu i da će drugi operateri tokom ove godine prodati svoje akcije, ali da Telekom to svakako neće uraditi.

Podsetio je da je Telekom najavio širenje i na američko tržište.

"U ovoj godini će se pokazati da je Telekom Srbija pobednik komercijalne bitke i da je jači nego ikada", rekao je Lučić i istakao da će ove godine imati prihod blizu dve milijarde evra.

Naglasio je da Telekom Srbija treba samo da širi svoje poslovanje i da je važno što je ostao u državnom vlasništvu.

"Jer, kao nacionalni operater, možemo da odigramo jednu veliku ulogu u razvoju digitalne budućnosti. Nama se sledećih 15 godina sprema jedna nova budućnost zasnovana na veštačkoj inteligenciji, zasnovana na 5G mreži, na optičkom internetu. Jak nacionalni operater može značajno da ubrza tu budućnost, tako da će Telekom Srbija širenjem i na američko tržište postati dosta jak tržišni igrač", istakao je Lučić.