Košarka

Budućnost u “Morači“ razbila Crvenu zvezdu

Budućnost u “Morači“ razbila Crvenu zvezdu
Foto: N.N. | Budućnost u “Morači“ razbila Crvenu zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su treći poraz u ABA ligi.

Lider regionalnog takmičenja danas je u okviru 19. kola poražen u Podgorici od ekipe Budućnosti. Podgoričani su slavili veliku pobjedu rezultatom 84:62. Zvezda je sada na skoru 16-3. i ovaj poraz im ne bi trebao ugroziti prvo mjesto pred plej-of, dok je Budućnost na omjeru 14-5 i sa Partizanom će se vjerovatno boriti za drugu poziciju. 

Domaći su vodili od samog starta. Nakon prvih 10 minuta su imali 22:18, a na odmor su otišli sa plus 10 (46:36). Zvezda je odmah na startu smanjila na minus 6, ali su domaći odbili napad gostiju i brzo vratili dvocifrenu prednost. 

Uoči posljednjeg kvartala Podgoričani su vodili 59:51. U posljednjih 10 minute se očekivalo da evroligaš iz Beograda krene na sve ili ništa, no desio se pravi debakl crveno-bijelih. Definitvno to nije bio dan tima Janisa Sferopulosa koji je odigran veoma loš meč, tako da je poraz bio neizbježan. Budućnost je na kraju slavila ubjedljiv trijumf.

Najbolji u Budućnosti je bio Jogi Farel sa 18 poena, a dobru rolu je imao i bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš (12 poena). U redovima Zvezde se istakao Luka Mitrović (16), a dvocifren je bio i Nemanja Nedović (10).  Crvena zvezda ove sedmice u Evroligi igra protiv Žalgirisa. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije