Hronika

MUP Srpske o akciji u kojoj su pretresene prostorije advokata Stupara

MUP Srpske o akciji u kojoj su pretresene prostorije advokata Stupara
Foto: Velibor Tripić | MUP Srpske o akciji u okviru koje je uhapšen banjalučki advokat

BANJALUKA - U okviru akcije "Spartacus" uhapšeno je više osoba koja se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U okviru akcije na meti je bio i poznati banjalučki advokat Dragan Stupar čije su kancelarije pretresene.

Kako su naveli i MUP-a, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srske pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, sprovode operativnu akciju u okviru koje su lišili slobode više lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u oblasti organizovanog kriminaliteta.

"Navedene aktivnosti se realizuju na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Zvornika, radi pronalaska predmeta i tragova koji se dovode u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je duži vremenski period na područu više gradova u Republici Srpskoj i BiH, izvršila krivična djela organizovani kriminal KZ BiH u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga iz čl. 195. stav 2. KZ BiH, pranje novca; iz čl. 209. KZ BiH, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela i krivičnog djela falsifikovane isprave iz čl. 347. stav 1. K3 RS.

U predmetu se koriste i dokazi i saznanja pribavljena iz aplikacija Sky i Anom", navode iz MUP-a RS.

Inače, mediji su prenijeli da je uhapšeno više osoba koje se dovode u vezu sa Zvorničaninom Bojanom Raonićem koji u Belgiji služi zatvorsku kaznu zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom i da je advokat Dragan Stupar nekad bio njegov branilac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije