Ponedeljak, 05.02.2024.

10:16

Povratili kontrolu na severu Gaze? Policija raspoređena po gradu VIDEO

Asošiejted pres je saopštio da je palestinska civilna uprava počela da se vraća u područja gde su Izraelci povukli većinu svojih snaga pre mesec dana.

Izvor: klix.ba

Povratili kontrolu na severu Gaze? Policija raspoređena po gradu VIDEO
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Prema tvrdnjama četiri stanovnika i jednog visokog zvaničnika Hamasa, u grad Gaza su raspoređeni policajci i počela je isplata plata nekim državnim službenicima.

Četiri stanovnika grada Gaze rekli su Asošiejted presu da je policija nedavno bila stacionirana u blizini vladinih zgrada i policijskih štabova, uključujući najveću bolnicu u Gazi, bolnicu Šifa.

Meštani su izvestili da su bili svedoci višestrukih izraelskih vazdušnih napada u blizini privremenih kancelarija.

Govoreći pod uslovom anonimnosti, zvaničnik Hamasa je, kako se izveštava, za AP rekao da je povratak policije pokušaj da se uspostavi red u razorenom gradu.

Prema rečima zvaničnika, vođama grupe je naloženo da uspostave zakon i red u oblastima na severu iz kojih su se izraelski vojnici povukli.

To je uključivalo pomoć u sprečavanju pljačke prodavnica i kuća koje su građani ostavili prazne jer su sledili izraelska naređenja o evakuaciji i preselili se u južnu Gazu. Takođe, mogle su se videti i akcije hapšenja lopova.

Izraelska vojska je ranije tvrdila da je uspela da "razgradi" Hamas u severnom delu Pojasa Gaze, ali su 16. januara, ubrzo nakon povlačenja Izraela iz te oblasti, rakete ispaljene na južni Izrael.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: