Raseljeni Srbi sa Kosova blokiraće na tri sata prelaz Merdare za sva albanska vozila

Raseljeni Srbi sa Kosova najavili su da će danas od 12 do 15 časova blokirati saobraćaj nezadovoljni politikom Prištine.
Kako javlja RTS, oni su najavili da će blokirati prolazak "svih vozila koje voze Albanci preko Merdara, prema Kuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici, odnosno širom Srbije". 
 
Blokade su najavili zbog, kako kažu, "terora i zuluma" politike Aljbina Kurtija prema srpskom narodu na Kosovu, navodeći da će ih organizovati svakog ponedeljka po tri sata.
"Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata, od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama", saopštilo je Udruženje raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova i Metohije.
Raseljeni Srbi zahtevaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ostalih članova Vlade Srbije da hitno upute dopis svim relevantnim međunarodnim organizacijama da, kako su naveli, hitno zaustave teror i hapšenje nevinih Srba. 
  • Drile

    05.02.2024 16:54
    Totalno
    Još od proglašenja nezavisnosti trebalo je organizovati blokadu tzv Kosova,ne priznavati dokumenta,tablice,ništa da uđe ili izađe bez srpskih dokumenata,nikakva trgovina sa njima i preko nas,tada bi oni došli i tražili rešenja kroz dijalog,ovako može im se,rade šta hoće,znaju da nema posledica,samo će Petar Petković malo da se namršti a za to ih malo .......
  • Ukinuti KBS tablice

    05.02.2024 10:49
    Srbija da ponovo zabrani KBS tablice brez stikera za prolaz preko centralne Srbije ! Ali to nije dovoljno, ukidanje dinara je prekršaj Kurtijev preko kojeg nemože biti prelaska. Dok ga ovi sa Zapada ne nateraju da vrati dinar, obustaviti sve pregovore osim povremene sednice u SB UN, a Kurtija označiti kao krivca.
    Ako ovi sa Zapada odnosno EU ne nateraju Kurtija da vrati dinar, Srbija da ospori legitimitet EU kao posrednika i takođe da sve vrati na sednice SB UN na dalje.
    Ako EU ubaci u Poglavlje 35 da Srbija treba da prizna nezavisnost Kosova, to svakako znači da Srbija neće nikad biti član EU, i odma izbaciti EU posrednika iz daljih razgovora sa Prištinom jer postaje višak jer Srbija neće u EU, i proglasiti da Srbija od sada oko Kosova razgovara samo u SB UN. I zatražiti posredovanje Rusije i Kine jer će Srbija da se učlani u BRIKS.
  • Paja

    05.02.2024 10:40
    Zamislite da ekipa koja je izdala organizuje kao neke nebitne blokade , pa blokirajte im sve , svi na ulice , de su sada litije ???Zamislite da ekipa koja je izdala organizuje kao neke nebitne blokade , pa blokirajte im sve , svi na ulice , de su sada litije za Srpske Crkve i Srbe na Kosovu ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.