Subota, 03.02.2024.

16:13

Proglašena trodnevna žalost zbog žrtava vazdušnih udara SAD

Premijer Iraka Muhamed Šija al-Sudani proglasio je tri dana žalosti nakon američkih napada tokom noći.

Izvor: Tanjug

Proglašena trodnevna žalost zbog žrtava vazdušnih udara SAD
Foto: Profimedia

Pres služba iračkog ambasadora objavila je da je Al-Sudani proglasio trodnevnu žalost u svim državnim resorsima i institucijama, navodi Iračka novinska agencija (INA).

"Molimo se za milost mučenika, pripadnika naših oružanih snaga i civila koji su ubijeni u bombardovanju američkih snaga područja Akašata i Al-Kaima, zapadno od pokrajine Anbar", navodi se u saopštenju.

SAD su pokrenule vazdušne napade u Iraku i Siriji na više od 85 meta povezanih, kako navode, sa iranskom Revolucionarnom gardom (IRGC) i njihovih milicija, a navodno, ubijeno je više od 40 ljudi, u znak odmazde za nedavni napad na američku bazu u Jordanu, kada su ubijena trojica američkih vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: