In memoriam

0

Umro glumac Karl Veders, poznat po ulozi u serijalu Roki

Izvor: Beta

Umro glumac Karl Veders, poznat po ulozi u serijalu Roki

Izvor: Beta/Photo by Mark Von HoldenInvisionAP

Karl Veders (Carl Weathers), bivši igrač američkog fudbala koji je postao zvezda holivudskih akcionih filmova i komedija, a proslavio se kao Apolo Krid u serijalu filmova o Rokiju, umro je u 76. godini, saopštio je danas njegov menadžer Mat Luber (Matt), precizirajući da je kultni gumac preminuo dan ranije.

 

Njegova porodica je saopštila da je Veders preminuo "mirno, u snu".

Veders je pokazivao svoje mišiće u akcionim filmovima kao što je "Dinamit Džekson" (1988), ali je ostao zapamćen kao Apolo Krid - protivnik boksera Rokija u prva dva filma ovog serijala sa Silvesterom Staloneom u glavnoj ulozi. U trećem i četvrtom nastavku, Apolo Krid je bio Rokijev trener. 

Apolo Krid je "poginuo" u četvrtom nastavku filma, u ringu, u meču sa sovjetskim bokserom na steroidima Ivanom Dragom kojeg je tumačio Dolf Lundgren. Roki potom osvećuje njegovu smrt, upravo u borbi sa Dragom. Sin Apola Krida, Adonis, dobiće u dvadesetprvom veku sopstveni serijal filmova - "Krid".

Publika je upamtila Vedersa po horor-akciji "Predator" (1987) u kojem je igrao sa Arnoldom Švarcenegerom, a poslednjih godina po ulozi u sve tri dosadašnje sezone TV serije "Mandalorijanac", koja je deo univerzuma "Zvezdanih ratova" (Star Wars). 

Iza Vedersa su ostala dva sina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR