Nova vest
Tenis

Petak, 02.02.2024.

20:05

Troicki: Razočaran sam

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki kaže da je razočaran rezultatom protiv Slovačke, nakon prvog dana takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Troicki: Razočaran sam
Srdjan Stevanovic/Starsport

Naša selekcija gubi sa 2-0 od Slovačke, koja je do istih stigla zahvaljujući trijumfima Lukasa Klajna nad Miomirom Kecmanovićem, odnosno Aleksa Molčana nad Dušanom Lajovićem.

"Razočaran sam, imamo priliku da okrenemo, nije dobra situacija za nas da gubimo kod kuće sa 2:0, ali ja sam naučen da se ne predajem. Loš dan za nas", rekao je Troicki i dodao:

"Ja bih voleo da imam opciju da mogu da menjam nešto, ali ovoga puta zaista, u takvoj smo situaciji da nemamo izbora. Evebntualno, za dubl da, Ćaćić je siguran, ali videćemo da li će Miša ili Duci na teren sa njim. Što se tiče singla, kao što sam rekao, loša je situacija kod svih singl igrača. Od svih singlaša koje imamo u zemlji, dvojica spremnih su danas igrala, nažalost, nije bilo dobro, nije bio njihov dan, podbacili su. Verujem da su mogli više, ali to je sport, to je tenis. Protivnici su takođe igrali sjajno. Razočaran sam, mislim da ovo nije rezultat koji smo smeli da dopustimo prvog dana".

Novak Đoković nije tu, Hamad Međedović je bolestan, a Laslo Đere povređen.

"Laslo nije trenirao poslednja tri dana, to je očigledno. Miša je definitivno poslednji stigao iz Australije. OK, on može dobro da odigra na šljaci, ali mu treba više vremena da se navikne. To smo sve znali, ali to nije razlog današnjeg poraza, to je izgovor. OK, svako može da ima loš dan, ali mislim da je trebalo da iskoristi šanse koje je imao u prvom setu. Da je dobio prvi set verujem da bi ishod meča bio drugačiji. Opet, njegov osećaj na terenu je potpuno drugačiji. Verujem da se ne oseća najbolje, svi smo prošli kroz to i znam da nije lako, ali profesionalac si i nema izgovora. Idemo dalje, sutra je nov dan i probaćemo da se motivišemo i da damo sve od sebe. Ovaj rezultat sigurno ne smemo da prigvatimo tek tako", kazao je Troicki.

Dubl meč je na programu u subotu od 13.00, a nakon toga slede i dva singl duela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve