Nova vest
Tenis

Petak, 02.02.2024.

19:09

Lajović poveo, pa se ugasio – preokret Vajdinog pulena

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je od Aleksa Molčana rezultatom 6:4, 2:6, 6:0, u drugom meču, u okviru baraža Dejvis kupa.

Izvor: MT

Autor: MT

Lajović poveo, pa se ugasio – preokret Vajdinog pulena
Srdjan Stevanovic/Starsport

Ranije danas, Miomir Kecmanović je izgubio od Lukasa Klajna, te Slovačka pred drugi dan takmičenja ima vođstvo od 2-0 u pobedama.

Srbija će u subotu morati da pobedi najpre u dublu, a onda i u dva singl duela ako želi plasman na završni turnir u Španiji.

Lajović je već u prvom gemu imao brejk loptu, koju nije iskoristio, ali onu u petom – jeste.

Nije se na tome zaustavio, terao je na greške rivala i pogađao vinere, pa je prednost duplirao u sedmom gemu, na efektan način, brejkom bez izgubljenog poena.

Blagi trzaj Molčan, čiji je trener Marjan Vajda, pokazao je u osmom gemu, kada je vratio jedan brejk, da bi u narednom gemu, na svoj servis, spasao i set loptu.

To je bilo sve od njega u ovom periodu, koji je pripao Lajoviću posle 48 minuta, tako što je iskoristio treću set loptu.

Umesto da bude dodatni podsticaj, Lajovića je osvajanje uvodnog perioda uspavalo, a drugi set započeo je gubitkom tri gema u nizu.

Jako brzo je Molčan stigao do 5:1, potom ispustio servis, ali se vrlo brzo konsolidovao i novim brejkom izjednačio rezultat u setovima.

Početak odlučujućeg bio je identičan kao start drugog seta, pa je Molčan ekspresno došao do vođstva od 3:0.

Za razliku od prethodnog, Molčan je novi brejk napravio u četvrtom gemu i tako sebi trasirao put ka pobedi.

Dubl meč između Srbije i Slovačke na programu je u subotu od 13.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu